Veitsenterävä äly vuosienkin päästä? Näillä ruoilla se onnistuu

Älä anna aivojesi vanheta vuosien varrella. Tuore tutkimus kannustaa syömään värikkäitä vihanneksia, jos mieli pitää älyn veitsenterävänä.

Värikkäät ruoat saattaavat pitää älyn terävänä. Tuoreessa ranskalaistutkimuksessa huomattiin, että niillä, jotka söivät paljon oransseja ja vihreitä vihanneksia, nähtiin 13 vuoden aikana vähemmän kognitiivista vanhenemista kuin heillä, jotka näitä värikkäitä vihanneksia eivät syöneet.

Kunnia kuuluu karotenoideille, jotka tuottavat tiettyihin hedelmiin ja vihanneksiin kirkkaita pigmenttejä. Tutkijat uskovat, että karotenoidit auttavat neutralisoimaan vapaita radikaaleja eli niitä molekyylejä, jotka vahingoittavat soluja. Niiden uskotaan myös suojaavan monelta terveysongelmalta, kuten syövältä ja diabetekselta.

Kognitiivista vanhenemista tapahtuu usein ikääntymisen yhteydessä, mutta aivot saattavatkin olla paljon kykenevämpiä uudistumaan kuin yleisesti ajatellaan.

Lisää siis lautasellesi paljon vihreitä lehtivihanneksia, porkkanoita, kurpitsaa ja bataatteja. Yritä myös ratkoa ristikkoa samalla, kun syöt, sillä erään tämän vuoden tutkimuksen mukaan kannattaa pitää aivot aktiivisina, jos haluaa säilyttää muistinsa vielä vanhallakin iällä.


(MTV3)

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat