Veikkausliigassa mässäiltiin maaleilla: KuPS ja HJK tylyjä vieraita

Jalkapallon Veikkausliigassa pelattiin tiistaina kaksi ottelua, joissa nähtiin yhteensä peräti yhdeksän maalia.

Viikonloppuna Suomen cupin voittanut KuPS aloitti FC Lahden vieraana väkevästi. Kuopiolaiset karkasivat vartissa 2–0-johtoon Diogo Tomasin ja Santeri Haaralan osumilla.

Geoffrey Chinedu toi Lahden vielä ennen taukoa maalin päähän, mutta toisen jakson alussa oli Haaralan vuoro alustaa, kun hänen maalinsa syöttänyt Urho Nissilä viimeisteli vieraille 3–1-maalin.

Altin Zeqiri kavensi kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta hölmöili vain hetkeä myöhemmin itsensä ulos punaisella kortilla. KuPS voitti 4–2, kun Usman Sale onnistui vielä ennen täyttä aikaa.

Hallitseva mestari HJK palasi cup-finaalin tappion jälkeen voittokantaan Ilveksen kustannuksella Tampereella. HJK teki 3–0-voitossaan kaikki maalit ensimmäisellä puoliajalla.

Maalinteossa helsinkiläisille onnistuivat Daniel O'Shaughnessy, Lucas Lingman ja Casper Terho.

Ilves-luotsi Jarkko Wiss juoksutti tauolta kentälle kolumbialaiset Roger Torresin ja Jean Carlos Blancon, joiden sopimukset julkaistiin vasta ottelupäivänä.