Veikkausliigan avauskierroksesta hurja maalijuhla – Tampereella seitsemän osuman näytös, HJK tuhosi Lahden

Miesten jalkapalloliiga avattiin keskiviikkona viidellä ottelulla, ja ykkössuosikki HJK näytti voimaansa heti alkuun 4–0-vierasvoitolla FC Lahdesta.

Puolustava mestari KuPS oli sekin tyly vieras kaatamalla HIFK:n 3–0. Kotivoittoihin avauksessa ylsivät Ilves ja SJK, Haka ja Honka pelasivat tasapelin. Inter ja RoPS avaavat kautensa Turussa torstaina.

HJK sai odottaa Lahdessa maaleja päälle puolen tunnin ajan, mutta Rasmus Schüllerin ja Lucas Lingmanin osumat tulivatkin sitten pikatahtiin. Toisella puoliajalla Lahti teki oman maalin, ja Roope Riski viimeisteli musertavan 4–0-vierasvoiton.

KuPS otti HIFK:lta luulot pois jo avausvartissa tekemällä kolme maalia. Asialla olivat Lucas Rangel, Ilmari Niskanen ja Nana Boateng.

Ilves kukisti IFK Mariehamnin 4–3. Maaleista kuusi nähtiin toisella puoliajalla. Ilvekselle osuivat Lauri Ala-Myllymäki, Jair, Tiemoko Fofana ja Eero Tamminen, IFK:n vei taukojohtoon Albion Ademi ja 2–1-etumatkalle saarelaisvieraat pääsivät Ilveksen omalla maalilla. Loppuhetkistä teki jännittävät Joel Karlströmin kavennus, mutta rinnalle IFK ei enää päässyt.

SJK:lle sai voitokkaan alun liigakauteen 1–0-voitolla sarjanousija-TPS:stä. Voittoon riitti Matej Hradeckyn maali jo ottelun alkuvaiheissa.

Ylimmälle tasolle pitkästä aikaa palannut Haka pelasi kotonaan 1–1-tasapelin Hongan kanssa. Eero Markkanen maalasi Hakan johtoon avauspuoliajan rangaistuspotkulla, mutta Nasiru Banahenen tasoitus toi espoolaisvieraille pisteen.