HJK kompuroi taas – kotkalaisyleisö repesi riemuun hurjan maalijuhlan päätteeksi

Jalkapalloliigassa viimeksi KuPSille hävinnyt sarjajohtaja HJK menetti jälleen pisteitä, kun kotijoukkue KTP pakotti tiistaina helsinkiläismiehistön Kotkassa 3–3-tasapeliin.

HJK meni ensimmäisellä puoliajalla Maksim Stjopinin ja Matti Peltolan maaleilla 2–0-taukojohtoon. Hanakasti taistellut KTP kipusi toisella puoliajalla Simo Roihan ja Mikan osumilla tasoihin 2–2:een.

Kun 18-vuotias liigadebytantti Liam Möller vei HJK:n 84. minuutilla 3–2-johtoon, pelin uskottiin kaikkialla muualla kuin Kotkassa ratkenneen. KTP:n ja Kap Verden maajoukkuehyökkääjä Alves Furtado kuitenkin tasoitti lisäajalla 3–3:een.

Espoossa valkeakoskelainen Haka haki Logan Rogersonin ja Juan Lescanon osumilla Hongasta 2–0-vierasvoiton. Hongan tuore hankinta Roman Eremenko sai toisella puoliajalla suoraan punaisen kortin ja pistettiin kentältä. Vaihdosta kesken peliin tullut Eremenko viihtyi kentällä 25 minuuttia.

KuPS kukisti vieraissa Jasse Tuomisen ja Joona Vetelin toisella puoliajalla tekemillä maaleilla AC Oulun 2–0. Kauden vaisusti aloittanut, päävalmentajakseen Pasi Tuutin tilalle Jani Honkavaaran vaihtanut KuPS on voittanut neljä peliä peräkkäin ja nousi sarjakakkosena jo pisteen päähän HJK:sta.