Kuudennen peräkkäisen voittonsa ottanut KuPS nousi Veikkausliigan kärkeen

Kuopion Palloseura osoitti jälleen sunnuntaina, miksi suoritusvarma joukkue johtaa miesten jalkapalloliigaa. Otteluruuhkan keskellä operoiva KuPS haki Maarianhaminasta kuudennen peräkkäisen voittonsa liigassa. IFK Mariehamnille 0–2-tappioon päättynyt peli oli jo kuudes ilman voittoa.

KuPS pelaa torstaina Romaniassa paikasta Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Tärkeän ottelun takia KuPS-valmentaja Arne Erlandsen oli vihdoin kierrättänyt usein muuttumattomana pysynyttä kokoonpanoaan, mutta se ei kuopiolaisten menoa hidastanut. KuPSin maaleista vastasivat viime torstaina Eurooppa-liigan karsinnoissa Suduvaa vastaan penkillä ollut Jiri Nissinen ja viisi minuuttia torstaina pelannut Aniekpeno Udoh.

Banaheneltä lyhyt paluuvisiitti

Kuukauden päivät sivussa Hongan kokoonpanosta ollut Nasiru Banahene palasi Espoossa suoraan avauskokoonpanoon, mutta paluu jäi alle puolen tunnin mittaiseksi.

Hongan Macoumba Kandji vei espoolaiset edelle 24. minuutilla läpiajosta, mutta viisi minuuttia myöhemmin erotuomari Antti Munukka ajoi Banahenen oikeutetusti kentältä suoralla punaisella kortilla. Banahenen holtiton liukutaklaus murjoi vaarallisesti Haka-maalivahti Michael Hartmannin jalkoja.

Haka hyödynsi miesylivoiman avausjakson lopulla, kun Antto Hilska osui maalipuiden väliin. Toisella jaksolla Salomo Ojala nikkasi päällään Hakan 1–2-johtoon, mikä jäi ottelun voittomaaliksi, vaikka puntit kentällä tasoittuivat vielä kertaalleen Hakan Jonas Häkkisen lennettyä kahden varoituksen myötä suihkuun.

Honka sai ottelun lisäajalla vielä rangaistuspotkun, mutta Hakan Hartmann torjui Lucas Kaufmannin heppoiseksi jääneen kudin.

Tampereella TPS:n kolmen ottelun pisteputki päättyi ilman sen kummempia selittelyitä. Ilves oli parempi lukemin 4–0 Jairin, Naatan Skytän, Joona Vetelin ja Lauri Ala-Myllymäen maaleilla.

KuPS (37 pistettä) johtaa sarjaa kahden pisteen erolla ennen HJK:ta. Takana vaanivat Inter (28) ja Honka (27).