Veikkausliigan kärkikamppailusta tulikuuma trilleri – HJK-leiri raivoissaan tuomariston ratkaisusta, KuPS-tähti Ilmari Niskanen illan hahmo

Helsingin Jalkapalloklubi ja Kuopion Palloseura tarjosivat Veikkausliigan kärkikamppailussa lauantaina viihdettä koko rahalla. 2-2-tasapeliin Töölössä päättyneen ottelun suuri nimi oli Veikkausliigan heinäkuun parhaaksi pelaajaksi valittu Ilmari Niskanen.

Ottelua oli pelattu kymmenen minuuttia, kun laidalla pallon saanut Niskanen näytti lähettävän keskityksen rangaistusalueelle, joka upposi tolpan kautta oikeaan yläkulmaan.

Tunteikkaan ja kaksinkamppailujen sävyttämän ottelun seuraava osuma nähtiin vasta 74. minuutilla, kun Roope Riski toi helsinkiläiset tasoihin vapaapotkun jälkitilanteesta.

Niskanen osoitti muutamaa minuuttia myöhemmin, miksi hän on sarjan puhutuin pelaaja tällä hetkellä. Rangaistusalueen ulkopuolella vasemman jalkansa vapaaksi saanut laitahyökkääjä sijoitti taidokkaasti KuPSin 2-1-johtoon, mutta tämä ei kestänyt loppuun asti. HJK-puolustaja Miro Tenho löysi 82. minuutilla kuopiolaisten linjan takaa Tim Väyrysen, joka puski loppulukemat 2-2.

Kotijoukkue sai vielä yliajalla kulmapotkun, jota seuranneesta ruuhkasta HJK iski 3-2-osuman. Tämä kuitenkin hylättiin paitsiona.

Ottelun jälkeen kentälle tullut HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli silminnähden raivoissaan ottelun tuomaristolle loppusekuntien maalin hylkäämisestä.

FC Inter siirtyi lauantaina Veikkausliigan kärkeen, kun se voitti samaan aikaan käydyssä ottelussa IFK Mariehamnin maalein 2-1. KuPS on toisena pisteen päässä ja näitä ottelun vähemmän pelannut HJK kolmantena kolme pistettä turkulaisten perässä.