HJK:n hyökkääjälupaus sai kovan siirron Eurooppaan

HJK antoi potkut päävalmentaja Toni Koskelalle – näin toimitusjohtaja Aki Riihilahti perustelee kovaa päätöstä 1:43
Aki Riihilahti perusteli MTV Urheilulle päävalmentaja Toni Koskelan potkuja HJK:n peräsimestä.

Helsingin Jalkapalloklubin keskushyökkääjä Kai Meriluoto siirtyy MTV Urheilun vahvistamien tietojen mukaan Puolan pääsarjassa pelaavan Stal Mielecin riveihin.

Meriluoto, 20, on allekirjoittanut Ekstraklasa-seuran kanssa kauden 2023-24 kattavan lainasopimuksen. Sopimukseen sisältyy osto-optio.

Asiasta on uutisoinut puolalainen Sportowefakty-sivusto ja myös MTV Urheilu on saanut lehtitiedoille vahvistuksen. 

HJK:n kasvatti jäi tällä kaudella kohtalaisen niukalle vastuulle tänään potkut saaneen päävalmentajan Toni Koskelan alaisuudessa.

Meriluoto pelasi Veikkausliigassa 14 ottelussa, joista seitsemän avauksessa, ja teki kaksi maalia. Liigacupin puolella verkko heilui kahdesti viiteen peliin.

Meriluoto teki läpimurtonsa Veikkausliigassa kaudella 2021-22, kun hän maalasi kymmenen kertaa 25 otteluun pelatessaan lainalla Tampereen Ilveksessä.

Nyt edessä on kuitenkin uusi haaste Stal Mielecissä, joka sijoittui viime kaudella 11. sijalle 18 joukkueen Puolan pääsarjassa.

Aiemmin seuraa ovat edustaneet muun muassa Huuhkajien ex-pelaajat Petteri Forsell ja Albin Granlund. Muualla Puolassa pelaavat parhaillaan myös Richard Jensen, Arttu Hoskonen, Benjamin Källman sekä Niilo Mäenpää.

Japanin ja Suomen kansalaisuuden omaava Meriluoto on edustanut Pikkuhuuhkajia seitsemän kertaa ja pelannut A-maajoukkueelle kahdessa talvileirin ystävyysottelussa.

Artikkelia päivitetty kello 4:47 – Niilo Mäenpään nimi lisätty juttuun.

Lue myös:

    Uusimmat