Mainos

Veeran pitkä piina merkillisestä autokaupasta ja verorästeistä – Trafilta huojentavia uutisia

Suomalaisen Veeran piina on hellittämässä, sillä hänen nimissään tehdyn auton oston tuottamat ajoneuvoverorästit ovat Trafin mukaan mitätöitymässä.

Bloggari Veera Papinoja koki järkytyksen hetkiä heinäkuussa, kun eräänä päivänä hänen postiensa joukosta löytyi karhukirje Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta: virasto penäsi tuhansien eurojen saatavia maksamattomista ajoneuvoveroista – naiselta, jolla ei ole edes ajokorttia.

– Asia on meillä vireillä ja sitä on hoidettu hyvässä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Asiakkaaseen (Veera) on oltu viimeksi tänään yhteydessä ja asiaa meillä hoitava henkilö kertoi seuraavan yhteydenoton olevan jo sovittu. Tässä on kyse väärinkäytetystä luovutusilmoituksesta, joka taas on myyjän oikeusturvakeinoksi luotu järjestelmä, Trafin yksikönpäällikkö Heli Tanninen kertoo MTV Autot -toimitukselle.

Tannisen mukaan vastaavia tapauksia tulee eteen aina silloin tällöin.

– Tässä tapauksessa auton luovutusilmoitus tullaan todennäköisesti perumaan ja näyttää hyvin vahvasti siltä, ettei asiakas tule tästä kärsimään rahallisesti.

Veeran tunnelmat Trafin positiivisten uutisten jälkeen ovat kaksijakoiset.

– Toivon todella, että luovutusilmoitus oikeasti perutaan jo ennen kuin joudun miettimään ulosottoa ja autoveron maksamista. Kaikesta huolimatta olen menettänyt jo työpäiviä asian puimisessa, mikä ei aloittelevalle yrittäjälle sovi. Tuntuu käsittämättömältä miten nykyään viranomaisten hoitaakseen työtehtävänsä, tarvitaan media painostamaan ennen kuin mitään oikeasti tapahtuu.

Hän on ollut ymmärrettävästi peloissaan asian pitkittymisen takia.

– Tänään kun puhuin asiantuntijan kanssa, hän vaikutti fiksulta ja asiantuntevalta, siitä en voi moittia. Muutoin kommunikaatio on ollut mahdotonta, kaikki ovat epävarmoja ja epätietoisia ja sanovat eri asioita. Ilkeitä he eivät ole olleet, mutta kukaan ei ota vastuuta tai selvitä asioita kunnolla, Veera kuvailee.

Trafilta halutaan korostaa, että asiaa on sen vireilletulon jälkeen hoidettu erinomaisessa yhteishengessä alusta saakka.

Keski-ikäinen, poliisille ja Papinojalle tuttu mies osti vuosimallin 1989 Volvo 340:n Papinojan henkilötiedoilla ja väärennetyllä allekirjoituksella. Kaupat tehtiin vuonna 2006.

---

Volvo-driftaaja varasti huomion suorassa lähetyksessä

0:45

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja