Väyrynen ei pyri EU-parlamenttiin vaan eduskuntaan – taustalla puolison vakava sairaus

Paavo Väyrynen pohtii yhä eduskuntavaaleihin ehdolle asettumista 0:55

Kansanedustaja Paavo Väyrynen ilmoitti tänään, ettei aio ensi keväänä pyrkiä europarlamenttiin muuttuneen elämäntilanteensa takia. Väyrysen puolisolla Vuokolla todettiin jokin aika sitten myelooma -niminen verisyöpä.

Väyrynen sanoo näillä näkymin asettuvansa ehdolle eduskuntavaaleissa. Vaalipiirin hän sanoo ratkaisevansa myöhemmin. Aiemmin Väyrynen on sanonut valitsevansa Lapin ja Uudenmaan vaalipiirien välillä.

Väyrynen muutti tänään myös yhden miehen eduskuntaryhmänsä nimen. Tähänastinen kansalaispuolueen eduskuntaryhmä on nyt tähtiliikkeen eduskuntaryhmä. Nimi viittaa Väyrysen uuteen puoluehankkeeseen nimeltä seitsemän tähden liike.

Samalla Väyrynen irtisanoutui täysin perustamastaan kansalaispuolueesta.

– Kansalaispuolue on kaapattu ja tuhottu, sillä ei ole enää mitään merkitystä, ei minulle eikä muille. Edustan nyt seitsemän tähden liikettä, tiivisti Väyrynen lopullisen pesäeron vanhasta puolueestaan.

– Tähtiliike osallistuu ensi kevään eduskuntavaaleihin ja Euroopan parlamentin vaaleihin, uhosi Väyrynen tiedotustilaisuudessaan.

Yksi pieni pulma – puoluetta ei vielä ole

Väyrysen puolue- ja vaalisuunnitelmien tiellä on kuitenkin vielä merkittävä este. Seitsemän tähden liike ei ole puoluerekisterissä, koska vaadittavasta 5  000 kannattajakortista puuttuu vielä noin 1 500.

– Korttien kerääminen on sujunut hitaasti. Helppoa se ei ollut sinisillekään, vaikka heillä on viisi ministeriä ja parikymmentä kansanedustajaa, selitti Väyrynen.

Aikaa korttien keräämiseen on maaliskuun alkuun asti. Väyrynen ei väyrysmäisesti suostu edes spekuloimaan sillä, että kannattajakortteja ei saataisi kerättyä ajoissa tarpeeksi.

– Sitä vaihtoehtoa ei ole, aikaa on tarpeeksi, vakuutti Väyrynen.

Väyrysen mukaan tähtiliike tavoittelee eduskuntavaaliehdokkaiksi erityisesti sellaisia muiden puolueiden jäseniä, joita on mielipiteittensä vuoksi syrjitty niiden ehdokkaita asetettaessa.

Väyrysen puoluehankkeella alkaa kuitenkin olla kiire. Ehdokashankinta ja kampanjointi käyvät sitä hankalammiksi mitä myöhemmäksi seitsemän tähden liikkeen saaminen puoluerekisteriin kestää. Väyrysen omakin uskottavuus alkaa kaikkien viime vuosien puoluevaihdosten jälkeen olla koetuksella.

Lue myös:

    Uusimmat