Saaga jatkuu: Paavo Väyrynen eroaa tähtiliikkeestä – tähtää presidentiksi uuden kansanliikkeen tuella

10:19
Video: Paavo Väyrynen Uutisextran vieraana.

Pitkän linjan poliitikko Paavo Väyrynen eroaa perustamastaan Seitsemän tähden liikkeestä eurovaalien jälkeen.

Tähtiliikkeen tiedotteessa kerrotaan, että Väyrynen on pyytänyt eroa liikkeen puheenjohtajuudesta ja jäsenyydestä keskittyäkseen vuoden 2024 presidentinvaaleihin.

Väyrynen esitti pyyntönsä tähtiliikkeen sääntömääräisessä vuosikokouksessa viikonloppuna.

Tähtiliikke päätti kokouksessa asettaa myös Väyrysen puolueen ehdokkaaksi vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

– Samassa yhteydessä päätettiin perustaa kansanliike, jonka kautta kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus tukea Väyrysen valintaa, tiedotteessa kerrotaan.

Tähtiliikkeen puoluesihteeri Seppo Hauta-aho kertoo STT:lle, että tähtiliike käytännössä vain tukee Väyrysen ehdokkuutta.

–  Emme ole tällä hetkellä eduskuntapuolue, emmekä voi asettaa ehdokasta. Sen vuoksi on perustettava kansanliike. Väyrynen haluaa profiloitua sitoutumattomana ehdokkaana, Hauta-aho kertoo.

Hauta-aho katsoo, että Väyrysen saavuttama 6,2 prosentin kannatus vuoden 2018 presidentinvaaleissa enteilee hyvää seuraaviin vaaleihin.

–  Sauli Niinistö ei ole ehdolla, ja Paavo voitti keskustan ja SDP:n asettamat ehdokkaat. Eikä hän edes Laura Huhtasaarelle (ps.) hävinnyt kovin paljoa, Hauta-aho sanoo STT:lle.

Tippui eduskunnasta

Väyrynen johtaa tähtiliikettä eurovaaleihin asti. Väyrynen on itse myös vaaleissa ehdolla. Hänen eronsa astuu voimaan heti vaalien jälkeen. Seitsemän tähden liikkeen puoluehallitus järjestäytyy sen jälkeen uudelleen ja päättää liikkeen jatkosta.

Väyrynen ilmoitti vuoden 2024 presidenttiehdokkuudestaan toukokuun alussa pudottuaan eduskunnasta. Väyrynen sai vaaleissa reilut 1 200 ääntä.

72-vuotias Paavo Väyrynen on pitkän linjan keskustapolitiikko. Vuonna 2016 hän perusti kansalaispuolueen, jonka kanssa hän kuitenkin ajautui erimielisyyksiin. Viime keväänä Väyrynen erosi kansalaispuolueesta, ja muutamaa kuukautta myöhemmin hän perusti Seitsemän tähden liikkeen.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja