Mainos

Video: Tästä väittelystä Väyrysen ja Ahtisaaren välirikko sai alkunsa

51:13

Martti Ahtisaari ja Paavo Väyrynen ovat kuittailleet toisilleen viime päivinä mediassa, mutta kiista juontaa juurensa paljon kauemmaksi, aina vuoden 1994 presidentinvaaleihin saakka.

Politiikan toimittajien lounasvieraana ollut presidentti Martti Ahtisaari totesi tiistaina kysyttäessä Väyrysen puolueaikeista, että hän olisi pikemminkin toivonut, että Väyrynen ryhtyisi ajamaan sitä, miten tämä jättää politiikan.

– Se olisi ehkä paras palvelus mitä Paavo Väyrynen voisi tehdä, Ahtisaari sanoi.

Keskustan europarlamentaarikko ja kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ei aikaillut vaan kuittasi heti Ahtisaarelle.

Väyrynen kiitti Ahtisaarta kommentista ja totesi sen vauhdittavan kansalaispuolueen perustamista.

– Harkitsen luopumista sitten, kun olen saanut korjatuksi yhden Ahtisaaren pahimmista virheistä. Hän tuki turvallisuuspoliittisin perustein Suomen liittymistä euroalueeseen. Tämän jo lähes kaikki myöntävät pahaksi virheeksi. Se on korjattava, Väyrynen kirjoittaa lähettämässään sähköpostissa.

MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala kirjoittaa, että miesten viileät välit juontavat vuosikymmenten taakse aina vuoden 1994 presidentinvaaleihin. Tuolloin Väyrynen yritti kaataa YK-tehtävissä ansioituneen Ahtisaaren jo SDP:n esivaalissa, kun tämä lähti tavoittelemaan presidentin tehtävää ulkoministeriön valtiosihteerin paikalta.

Väyrynen toimitti SDP:n esivaaliin Kalevi Sorsalle Ahtisaarta mustamaalaavaa materiaalia mm. YK:n alaisen Wider-instituutin rahoitusepäselvyyksistä ja Ahtisaaren suurellisista elämäntavoista, joihin kuului esimerkiksi Namibiassa ollut henkilökohtainen kokki.

– Ahtisaari ei ole unohtanut. Jo vaalien jälkeen hän ilmoitti, että Väyrynen on ainoa suomalainen poliitikko, jonka kanssa hän ei koskaan tule vaihtamaan sanaakaan. Omasta tappiostaan Väyrynen on syyttänyt vaali-illasta tähän saakka mediaa. Niinpä tietenkin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja