Mainos

Väyrynen jätti hakemuksen puolueensa merkitsemisestä puoluerekisteriin

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoo jättäneensä eilen oikeusministeriölle hakemuksen puolueensa Kansalaispuolue ry:n merkitsemiseksi puoluerekisteriin.

Kansalaispuolue ry sai vaadittavat 50 000 kannattaja-allekirjoitusta täyteen nyt toukokuussa. Väyrynen kertoo tiedotteessaan, että kannattajakortteja kerätään yhä, koska osa niistä saatetaan hylätä tarkastuksen aikana.

Väyrynen kertoo, että kansalaispuolueella on tällä hetkellä kahdeksan asiantuntijajäsentä ja yhdistyksen hallitukseen kuuluu kolme jäsentä.

– Minun ja vaimoni lisäksi siihen on valittu valtiotieteiden maisteri Sakari Linden, joka on Suomalaisuuden liiton toiminnanjohtaja. Hän on toiminut eduskunnassa Maria Lohelan ja Simon Elon avustajana, Väyrynen kertoo.

Europarlamentaarikko kertoo myös, että kansalaispuolueen sääntöjä on tarkastettu, jotta se täyttäisi vaatimukset, jotka oikeusministeriö asettaa puolueille. Väyrysen mukaan puolueella on monia tavoitteita, joista tällä hetkellä pitää keskittyä Suomen euroeron toteuttamiseen.

Väyrynen itse sanoo olevansa uuden puolueensa jäsen aluksi europarlamentaarikkona. Hän aikoo palata vaalikauden aikana eduskuntaan ja olla ehdolla 2019 eduskuntavaaleissa.

Näin Väyrynen kertoi puolueestaan helmikuussa:

23:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.