Mainos

Väyrysen oma puolue merkitty nyt yhdistysrekisteriin

23:49

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) kertoo blogissaan, että hänen ajamansa kansalaispuolue on merkitty yhdistysrekisteriin.

Seuraavana vaiheena on hakeutuminen puoluerekisteriin. Puoluerekisteriin pääsy edellyttää 5000 äänioikeutetun suomalaisen allekirjoittamaa kannatuskorttia.  

Väyrysen mukaan yhdistyksen sääntöjä on muutettu alkuperäisestä oikeusministeriön lausunnon perusteella muun muassa eduskuntavaalien jäsenäänestyksen suhteen. Oikeusministeriö kiinnitti huomiota siihen, miten vaalilain edellyttämä jäsenäänestys kyetään järjestämään puolueessa, jolla ei ole piirijärjestöjä. 

-Tämä asia on ratkaistu säännöissä siten, että puoluehallitus kutsuu kunkin vaalipiirin alueella asuvat jäsenet yleiseen kokoukseen, jossa päätetään jäsenäänestyksen toimittamisesta, Väyrynen kirjoittaa.  

Hänen mukaansa oikeusministeriö ei ole ottanut vielä kantaa, ovatko korjatut säännöt hyväksyttävissä puolueen hakeutuessa puoluerekisteriin.  

6:19

Toinen muutos alkuperäiseen suunnitelmaan on, että kansalaispuolueen hallitukseen voidaan hyväksyä nykyisten eduskunnan ja europarlamentin jäsenten lisäksi entisiä kansanedustajia ja europarlamentaarikkoja.  

Puolueen jäseniksi voivat päästä muutkin kansalaiset, joiden jäsenyydestä päättää puolueen hallitus. Jäsenyyskriteereistä päätetään myöhemmin.  

Lisäksi kaikilla Suomen kansalaisilla on mahdollisuus liittyä kannatusjäseniksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.