Paavo Väyrynen aloittaa jälleen kannattajakorttien keräämisen – "Vannoin, etten enää ryhtyisi samaan"

11:47

Kansaedustaja Paavo Väyrynen ryhtyy jälleen keräämään kannattajakortteja. Tällä kertaa kortteja kerätään Väyrysen uusimmalle puolueviritelmälle eli ”Seitsemän tähden liikkeelle”.

Asiasta kertoo Paavo Väyrynen kotisivuillaan julkaistussa tiedotteessa. Väyrynen sanoo, että aiemmat keräystalkoot ovat olleet raskaita kokemuksia.

– Kun kannattajakortit presidentinvaaleja varten oli saatu kerätyksi, vannoin mielessäni, että en enää ryhtyisi samaan puuhaan, Väyrynen kirjoittaa nettisivuillaan.

Videolla Paavo Väyrynen kertoo tavoiteistaan palattuaan kesäkuussa kansanedustajaksi.

Mittava kokemus korttikeräyksistä

Väyrynen oli presidentinvaaleissa sitoutumattomana ehdokkaana. Tuolloin hän kertoi keränneensä kannattajineen noin 26 000 korttia ehdokkuutta varten. Presidenttiehdokkuuteen vaaditaan vähintään 20 000 korttia.

Väyrynen kertoo myös keränneensä ”innokkaiden tukijoidensa” avustuksella 53 000 kannatusilmoitusta kansalaisaloitteeseen, jossa vaadittiin kansanäänestystä Suomen jäsenyydestä euroalueessa.

Väyrynen sanoo tähdänneensä aloitteella siihen, että kansanedustajat olisivat pakotettuja keskustelemaan Suomen jäsenyydestä euroalueessa.

Väyrynen: kortteja kerättävä "varmuuden vuoksi"

Väyrynen tukijoineen on aiemmin kerännyt kortteja myös Kansalaispuolueen rekisteröintiä varten. Kansalaispuolue sai vaaditut kortit kokoon. Väyrynen ja Kansalaispuolueen johto ovat sittemmin riitautuneet ja Väyrynen on erotettu puolueesta. Häin pitää erottamistaan laittomana.

Kansalaispuolueen riitojen oikeuskäsittelyssä kuluu sen verran aikaa, että oikeudenkäynnit saattavat estää puolueen osallistumisen ensi vuoden vaaleihin.

Väyrynen sanoo kotisivuillaan, että jälleen uusi puolue on välttämätön Kansalaispuolueen epäselvyyksien takia.

– Tästä syystä [Kansalaispuolueen oikeudenkäynnin takia] meidän on ollut pakko ryhtyä varmuuden vuoksi perustamaan uutta puoluetta ja keräämään kortteja sen saamiseksi puoluerekisteriin.

Väyrynen sanoo, että Seitsemän tähden liike pyrkii muun muassa ”turvaamaan Suomen itsenäisyyden ja puolueettomuuden”, ”puolustamaan köyhiä ja pienituloisia” sekä toteuttamaan ”hallittua maahanmuuttopolitiikkaa”

Puolueen on kerättävä 5 000 kannattajakorttia tullakseen merkityksi puoluerekisteriin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.