Mainos

Väyrynen haluaa hallituksen vastuuseen "hallitsemattoman muuttoliikkeen" ongelmista ja vaatii rajatarkastuksia takaisin

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kritisoi tiukkasävyisesti Suomen hallitusta sekä presidentti Sauli Niinistöä "kuumentuneesta maahanmuuttokeskustelusta" ja vastuun pakoilusta sen suhteen.

Väyrynen antaa blogissaan kritiikkiä myös hallituksesta irrotetulle perussuomalaisille. Puolue ei voi vedota keskustelussa Väyrysen mukaan tietämättömyyteen.

– Perussuomalaiset ovat puolueena täydessä vastuussa Sipilän hallituksen politiikasta sekä Euroopan unionissa että Suomen kansallisessa päätöksenteossa.

Väyrynen kertoo ehdottaneensa jo kaksi vuotta sitten Välimeren pakolaisongelman ratkaisemiseksi hyvin hoidettujen ja valvottujen pakolaisleirien perustamista Pohjois-Afrikan rannikolle. Nyt EU saa kritiikkiä YK:n ihmisoikeuskomissaarilta siitä, että unioni kääntää selkänsä siirtolaisten Libyan ylläpitämillä vastaanottoleireillä kohtaamilleen julmuuksille. Väyrysen mukaan hän lähestyi viime keväänä aiheesta uudelleen pääministeri Juha Sipilää, ulkoministeri Timo Soinia sekä presidentti Niinistöä.

Väyrysen mukaan Niinistö on pyytänyt täsmennyksiä hänen ajatuksiinsa etenkin Suomen oman rajavalvonnan tiukentamisen suhteen.

– Yhteydenpitoni valtioneuvoston jäseniin ja tasavallan presidenttiin ei (tuon jälkeen) tuottanut tulosta. Päävastuussa oli silloinen sisäministeri Petteri Orpo. Hän väitti viimeksi Paasikivi-seuran kokouksessa eskiviikkona, ettei hallituksella ollut keinoja pysäyttää muuttoliikettä Ruotsista Suomeen. Tämä ei ole totta. Suomi olisi voinut palauttaa rajatarkastukset. Tämänhän Ruotsi, Tanska ja Norja hieman myöhemmin tekivät, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen mukaan "koko Suomen hallituksen on tunnustettava vastuunsa niistä ongelmista, joita hallitsematon muuttoliike on Suomessa aiheuttanut". Tähän paras ratkaisu olisi Väyrysen mielestä osittaisten rajatarkastusten käyttöönotto.

– Tämähän ei tarkoittaisi rajojen sulkemista, kuten on väitetty, Väyrynen jatkaa.

Väyrysen mukaan myös lainsäädännön muuttaminen on tarvittaessa paikallaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palauttamisen tehostamiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.