Mainos

Vävypoika maailman mahtavimman miehen neuvonantajaksi: Kuka on Jared Kushner?

Presidentin virkavalan ensi viikolla vannova Donald Trump on vahvistanut, että hänen vävynsä Jared Kushner on nousemassa presidentin vanhemmaksi neuvonantajaksi.

Mutta mitä muuta tiedämme Kushnerista kuin sen, että hän on Trumpin vävy?

Vauraus:

Jared Kushner on 35-vuotias sijoittaja, grynderi ja kustantaja, joka otti perheensä yhtiön haltuunsa 28-vuotiaana sen jälkeen, kun hänen isänsä Charles joutui vankilaan muun muassa laittomien kampanjarahoitusten ja veronkierron takia. 

Perhefirma perustettiin vuonna 1985 ja se on kasvanut vuosien saatossa useiden miljoonien arvoiseksi yritykseksi. Kushner myös muun muassa omistaa pilvenpiirtäjän 666 Fifth Avenuelle muutaman korttelin päässä Trump Towerista.

Cosmopolitanin mukaan Kushner on viettänyt varsin etuoikeutettua elämää. Hänen kerrotaan päässeen opiskelemaan Harvardiin sen jälkeen kun hänen isänsä antoi  2,5 miljoonaa dollaria yliopistolle.

Hänen kerrotaan ajaneen opiskeluaikoinaan Range Roverilla. Kushnerin luokkakaverin mukaan hän teki töitä osoittaakseen olevansa "sikarikas".

Sanomalehtikustantaja:

Kushner hankki 25-vuotiaana The New York Observer -lehden. Hän ei ollut lehden fani, vaan päätti uudistaa sen. Itse asiassa Observerin entinen toimittaja on kertonut New Yorkerille, että Kushner vihaa toimittajia ja lehdistöä.

Kushner onkin pitänyt itsestään erittäin matalaa profiilia julkisuudessa. Hän ei juurikaan ole antanut haastatteluja eikä hän Trumpista poiketen tviittaile lainkaan.

Uskonto:

Kushner on juutalainen. Ennenkuin hän meni naimisiin Ivanka Trumpin kanssa vuonna 2009, Ivanka kääntyi juutalaiseksi. 

Uskottu neuvonantaja:

Kushner oli Trumpin luottoneuvonantaja kampanjakiertueella. Vaikka hänellä ei ole vankkaa kokemusta valtionhallinnosta, hänestä tuli yksi Trumpin sisäpiiriläisistä.

The Times -lehti kuvailee Kushneria hiljaiseksi vaikuttajaksi, joka auttoi kampanjaa viestintästrategian kanssa ja tapasi korkean tason virkamiehiä. BBC:n mukaan Kushner neuvoi Trumpia varapresidenttivalinnassa ja näin Mike Pence päätyi tehtäväänsä.

Ei kokemusta politiikasta:

Kushnerilla ei ole juuri lainkaan kokemusta politiikasta. Valkoisessa Talossa vieraillessaan hänen kerrotaan kysyneen, että moniko henkilöstöstä jää taloon. Cosmopolitan huomauttaa jutussaan, että taloon ei jää vallanvaihdon jälkeen käytännössä ketään entisestä henkilöstöstä.

Jääviyskysymys:

Ennenkuin Kushner voi siirtyä Valkoiseen Taloon, hänen on ratkaistava eturistiriitansa. Ensimmäiseksi hänen tulee ottaa tarkasteltavaksi roolinsa Kushner Companies -yhtiön toimitusjohtajana. 

Käytös:

Kuvausten perusteella Kushnerista voi välittyä kuva ylimielisestä pojasta, joka on syntynyt kultalusikka suussa. Tämä ei kuitenkaan lehtitietojen mukaan pidä kaikilta osin paikkaansa.

Cosmopolitan kertoo, että Kushner on saanut kehuja sivistyneestä ja kohteliaasta käytöksestään. Hänen kerrotaan myös pitävän perhettään ja lapsiaan suuresssa arvossa.

Lähteet: The Times, Cosmopolitan, BBC

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.