Vauvansa taposta syytettyä isää syytetään myös ampuma-aserikoksesta – aseet eivät liity epäiltyyn henkirikokseen

2:23
Katso video: Pienen vauvansa taposta syytetty isä peitti päänsä kuvaajien edessä oikeudessa.

Neljän kuukauden ikäisen tyttövauvansa taposta syytettyä 37-vuotiasta miestä syytetään myös ampuma-aserikoksesta ja -rikkomuksesta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa luettiin eilen miehelle kaikki kolme syytettä. Koko oikeudenkäynti salattiin, koska henkirikosjutussa oli paljon salassa pidettäviä asioita.

Epäilty vauvan tappo tapahtui Oripäässä miehen asunnossa viime toukokuun 9. päivä. Oikeus salasi myös syytteen sisällön, joten tapahtumista ei tiedetä mitään enempää. Poliisitutkinta asiassa alkoi viime keväänä, koska vauvasta löytyi ulkoisia vammoja, joita hän ei ollut voinut itse aiheuttaa.

Tuomio asiassa annetaan 14. joulukuuta.

Eivät liity henkirikokseen

Oikeus ei kuitenkaan salannut aseisiin liittyviä kahta syytettä. Miehen asianajaja kertoi jo aiemmin MTV Uutisille, että aseita koskevat syytteet eivät liity mitenkään epäiltyyn vauvan tappoon, vaan kyse on kahdesta täysin eri asiasta.

Ampuma-aserikoksesta miestä syytetään, koska hän luovutti omistamansa luvallisen pumppuhaulikon henkilölle, jolla ei ollut hallussapitolupaa aseelle. Epäilty rikos tapahtui joulukuussa 2019. 

Esitutkinnassa mies tunnusti teon.

Ase ei ollut lukitussa kaapissa

Ampuma-aserikkomuksesta miestä puolestaan syytetään, koska hän säilytti asettaan väärin.

Syytteen mukaan mies laiminlöi tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta Midland-merkkisen kiväärin, kiväärin lukon sekä kiväärin ja haulikon patruunoiden säilyttämisen lukitussa paikassa tai turvakaapissa.

Poliisit tekivät miehen rivitaloasuntoon kotietsinnän päivä epäillyn vauvan tapon jälkeen, eli 10. toukokuuta tänä vuonna.

Kotietsinnässä asunnosta löytyi kivääri asunnon vaatekomerosta. Kiväärin lukko ja yhteensä lähes 100 patruunaa löytyivät makuuhuoneen vaatekaapin ylähyllyllä olleesta pahvilaatikosta.

Mies myönsi tämänkin teon esitutkinnassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja