Nelikuisen sylivauvansa taposta syytetty isä oikeuden eteen: Tytöstä löytyi ulkoisia vammoja, motiivi yhä epäselvä – koko oikeudenkäynti salattiin

2:23
Oripäässä pienen vauvansa taposta syytetty isä oikeuden edessä – koko oikeudenkäynti salattiin

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa on tänään oikeudenkäynti, jossa vuonna 1983 syntynyttä miestä syytetään neljän kuukauden ikäisen tyttövauvansa taposta. Epäilty rikos tapahtui Oripäässä miehen asunnossa viime toukokuun 9. päivä.

Oikeudenkäynti alkoi aamulla yhdeksältä Turussa, mutta yleisö pääsi vain hetkeksi saliin. Oikeus päätti salata koko oikeudenkäynnin, koska jutussa on paljon salassa pidettäviä asioita. Tuomari totesi, että istunnon jakaminen suljettuun ja yleisölle avoimiin osioihin on mahdotonta.

Vauvan äiti oli vaatinut sekä oman että lapsensa henkilöllisyyden salaamista. Oikeuden mukaan jutussa on myös paljon lain nojalla salassa pidettäviä asioita.

Syytetty peitti kasvonsa

Taposta syytetty 37-vuotias mies peitti itsensä yleisöltä siksi aikaa, kun istunto oli julkinen. Mies oli pukeutunut vihreään huppariin ja hupun lisäksi hänellä oli maski kasvoillaan.

MTV Uutisten tietojen mukaan 37-vuotias mies oli muuttanut Oripäähän vasta hieman ennen tekoa.

Sitä ennen mies asui Liedossa. Epäillyn kanssa samassa osoitteessa oli tuolloin kirjoilla myös nainen. He ehtivät olla kirjoilla samassa osoitteessa enimmillään syyskuusta joulukuuhun, eli vain muutamia kuukausia, ennen kuin mies muutti Oripäähän. 

Motiivia ei ole kerrottu

Poliisi ei ole tutkinnan aikana avannut teon motiivia. Surman motiivi on tutkinnanjohtajan mukaan "monen asian summa". 

– En tässä vaiheessa avaa julkisuudessa tarkemmin motiivia ja mikä asia mihinkin on johtanut. Lapseen oli kohdistettu ulkoista väkivaltaa, jonka seurauksena hän menetti henkensä, tutkinnanjohtaja Veli-Matti Soikkeli kertoi MTV Uutisille tutkinnan aikana.

Mies vangittiin toukokuun 12. päivä todennäköisin syin taposta epäiltynä. Vauvalla oli poliisin mukaan vammoja, jotka eivät voineet olla itse aiheutettuja.

Mies soitti itse hätäkeskukseen tekonsa jälkeen.

Syytetylle tehtiin mielentilatutkimus jo esitutkinnan aikana. Oikeudenkäyntiin on varattu yksi päivä.

Tapon lisäksi miestä syytetään ampuma-aserikoksesta, mutta miehen asianajajan mukaan tämä syyte ei liity mitenkään epäiltyyn henkirikokseen, vaan kyse on kahdesta täysin eri asiasta.

0:29
Näin neljä kuukautisen tyttövauvansa taposta syytetty mies esiintyi oikeudenkäynnissä, kun yleisö pääsi hetkeksi saliin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja