Vauva kuoli vain tunteja syntymän jälkeen – äiti pumppasi 15 litraa rintamaitoa lahjoitettavaksi: "En voinut pelastaa Samuelin henkeä, mutta ehkä voisin pelastaa toisen vauvan"

Sierran Samuel-poika eli vain kolme tuntia. Sierra päätti auttaa muita äitejä ja pumppasi rintamaitonsa hyväntekeväisyyteen. – En voinut pelastaa Samuelin henkeä, mutta ehkä voisin pelastaa toisen vauvan hengen, hän kuvailee.

Kun Sierra Strangfeld menetti lapsensa, hän ei halunnut kehonsa tuottaman rintamaidon menevän hukkaan. Sierra päätti pumpata maidon hyväntekeväisyyteen.

Samuel eli vain kolme tuntia

Sierra oli jo raskauden aikana päättänyt yrittää imettämistä ja pumpata maitoa lapselleen. Sitten kävi ilmi, että Samuel-pojalla on harvinainen geneettinen tila, trisomia 18

Sierralle tehtiin hätäsektio. Samuel eli vain kolme tuntia.

– Hän oli pieni, mutta niin täydellinen. Hän taisteli niin kovasti voidakseen tavata meidät. Poikavauvamme syntyi tähän maailmaan syystä, Sierra kuvaili haastattelussa.

"Olen aina halunnut voida auttaa apua tarvitsevaa äitiä..."

Sierralla on toinenkin lapsi, tytär, joka sai vauva-aikanaan lahjoitettua rintamaitoa Sierran veljen vaimolta. Sierra päätti, että halusi itse auttaa muita äitejä samalla tavalla.

– Olen aina halunnut voida auttaa apua tarvitsevaa äitiä. Samuel olisi ollut kauan lasten teho-osastolla, jos hän olisi selvinnyt, joten tiedän, että meidän olisi pitänyt käyttää lahjoitusmaitoa jossakin vaiheessa. Nyt minä voin olla se, joka auttaa muita, Sierra sanoo.

Samuel äitinsä sylissä. Vierellä isä Lee. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Samuel oli siellä kanssani"

Sierra onnistui lopulta pumppaamaan huikeat 15 litraa maitoa. Hän kirjoitti aiheesta Facebookissa ja kertoi, että pääsi lahjoittamaan maidon vauvojen teho-osastolle oman vauvansa laskettuna aikana.

– Sairaalan käytävien läpi kulkeminen oli vain yksi uusi askel toipumisessa. Ja tiedän, että Samuel oli siellä kanssani, koska tunsin hänet.

"Oli hetkiä, kun olin vihainen"

Sierra pumppasi maitoa kokonaiset 63 päivää.

– En voinut pelastaa Samuelin henkeä, mutta ehkä voisin pelastaa toisen vauvan hengen. Pumppaaminen ei ole heikoille. Se on vaikeaa, henkisesti ja fyysisesti. Ja se on vielä vaikeampaa, kun sinulla ei ole vauvaa, Sierra kirjoitti.

– Oli hetkiä, kun olin vihainen; miksi maitoni piti nousta, kun minulla ei ollut vauvaa, jota ruokkia? Miksi heräsin keskellä yötä tätä varten?

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Sierran mukaan maidon pumppaaminen kuitenkin loi fyysisen yhteyden hänen ja edesmenneen lapsen välille.

– Vaikka jotkut päivät olivat kauheita ja olisi ollut helpompaa vain luovuttaa, Samuel oli syy, jonka vuoksi minulla oli maitoa annettavana, Sierra kertoi haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja