Vauva kuoli nokkakolarissa, kun ohitus epäonnistui – 49-vuotiaalle isälle ehdollinen vankeustuomio: Karut kuvat törmäyksestä

0:52
Katso video lohduttomalta onnettomuuspaikalta tapahtuneen jälkeen – kolarissa osallisena olleet autot ovat rutistuneet käyttökelvottomiksi.

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut neljä kuukautta ehdollista vankeutta 49-vuotiaalle isälle, jota syytettiin kymmenen kuukauden ikäisen vauvansa kuolemasta liikenneonnettomuudessa. Kolari tapahtui joulukuussa 2017.

Tuomio tuli törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja kahdesta vammantuottamuksesta. Syyttäjä oli vaatinut miehelle vähintään seitsemän kuukauden ehdollista vankeustuomiota.

Onnettomuus tapahtui aamulla seitsemän aikaan valtatie kahdeksalla, muutama sata metriä Monåntien risteyksestä etelään.

Pohjoisen suunnasta kohti Vaasaa henkilöautoa ajaneella miehellä oli kyydissään puolisonsa ja pieni lapsensa. Lapsi oli istuimessa kasvot menosuuntaan päin turvaistuimessa auton takapenkillä.

Mies oli syytäjän mukaan lähtenyt ohittamaan edellään kulkevaa autoa ohittamisen kieltävästä keltaisesta sulkuviivasta huolimatta. Paikalla oli lisäksi mäen ja mutkan vuoksi huono näkyvyys. Ohituksen tuloksena miehen ajama auto törmäsi vastaantulevaan autoon.

Alueen nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa. Kuulusteluissa mies kertoi, ettei ollut huomannut keltaista sulkuviivaa tiessä, sillä oli hämärää. Hänen mukaansa tie oli myös liukas, ja osaltaan se olisi vaikuttanut onnettomuuteen heikentäen auton ohjattavuutta. 

Miehen kyydissä ollut oma pieni lapsi kuoli onnettomuudessa. Miehen puoliso ja vastaan tulleen auton kuljettaja loukkaantuivat.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja