Traagiset kuvat turmapaikalta: Pieni vauva kuoli nokkakolarissa – ohitusta yrittäneelle isälle vaaditaan rangaistusta

0:52
Tältä lohduttomalta onnettomuuspaikalla näytti – katso video.

Pohjanmaan käräjäoikeudessa puidaan traagista tapausta, jossa isä on syytettynä kymmenen kuukauden ikäisen vauvansa kuolemasta liikenneonnettomuudessa. Kuolonkolari tapahtui Uusikaarlepyyssä vuoden 2017 joulukuussa.

Onnettomuus tapahtui aamulla seitsemän aikaan valtatie kahdeksalla, muutama sata metriä Monåntien risteyksestä etelään.

Pohjoisen suunnasta kohti Vaasaa henkilöautoa ajaneella miehellä oli kyydissään puolisonsa ja pieni lapsensa. Lapsi oli istuimessa kasvot menosuuntaan päin turvaistuimessa auton takapenkillä.

Mies oli syytäjän mukaan lähtenyt ohittamaan edellään kulkevaa autoa ohittamisen kieltävästä keltaisesta sulkuviivasta huolimatta. Paikalla oli lisäksi mäen ja mutkan vuoksi huono näkyvyys. Ohituksen tuloksena miehen ajama auto törmäsi vastaantulevaan autoon.

Kolarissa loukkaantui muitakin

Alueen nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa. Kuulusteluissa mies kertoi, ettei ollut huomannut keltaista sulkuviivaa tiessä, sillä oli hämärää. Hänen mukaansa tie oli myös liukas, ja osaltaan se olisi vaikuttanut onnettomuuteen heikentäen auton ohjattavuutta. 

– Yritin kääntyä oikealle mutta auto meni vasemmalle. Tämän jälkeen en oikein tiedä mitä tapahtui. En nähnyt mitään, kuulin vain törmäysääniä, hän kertoi kuulusteluissa

Miehen kyydissä ollut pieni lapsi kuoli onnettomuudessa, ja myös miehen puoliso ja vastaantulleen auton kuljettaja loukkaantuivat.

Syyttäjä vaatii ehdollista

Miestä syytetään törkestä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta 10-kuisen vauvan kuoleman vuoksi.

Lisäksi häntä syytetään kahdesta törkeästä vammantuottamuksesta, sillä esimerkiksi hänen vaimonsa joutui onnettomuuden seurauksena teho-osastolle.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään 7 kuukauden ehdollista vankeustuomiota.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja