Vauhti kiihtyy Naton huippukokouksessa – Niinistö osallistuu istuntoon, johon Suomi on kutsuttu kumppanimaana mukaan

Suomi ja Ruotsi pääsevät ottamaan askeleen eteenpäin Nato-tiellään, koska Turkki teki eilen suunnanmuutoksen ja päätti tukea Suomen ja Ruotsin kutsumista Naton jäseniksi.

Ratkaisu saavutettiin neuvotteluissa Madridin huippukokouksen kynnyksellä. Lähiaikoina odotetaan lisää tietoa siitä, miten Suomen ja Ruotsin jäsenyysprosessissa käytännössä edetään. Naton huippukokous pyörähtää tänään täyteen vauhtiinsa. Presidentti Sauli Niinistö osallistuu tänään iltapäivällä istuntoon, johon Suomi on kutsuttu kumppanimaana mukaan.

Turkkilaismedioissa julkaistiin lista sopimuksesta Suomen ja Ruotsin kanssa: puolustusteollisuuden vientikieltoja vältettävä, PKK:n vastaista yhteistyötä luvassa

Turkki sai Suomen ja Ruotsin kanssa käydyistä neuvotteluista, mitä se halusi, sanoo Turkin presidentin kanslia. Nato-jäsenyyteen liittyvissä neuvotteluissa löydettiin ratkaisu tiistaina Naton huippukokouksen kynnyksellä.Turkkilaismedioissa on julkaistu lista, jossa käydään läpi neuvottelujen saavutuksia. Muun muassa yleisradioyhtiö TRT:n mukaan neuvotteluissa sovittiin, että maat tulevat välttämään puolustusteollisuuden vientikieltoja Turkkiin ja että maat tulevat tekemään täyttä yhteistyötä Turkin kanssa kurdijärjestö PKK:ta ja sen haaroja vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat