Vatsakipujen erikoinen syy selvisi leikkauksessa – nainen oli niellyt hammastikun

Kirurgit löysivät australialaisnaisen sisältä hammastikun.

70-vuotias melbournelaisnainen kärsi kovista vatsakivuista, ja kävi sairaalassa neljästi ennen kuin hänelle vihdoin diagnosoitiin divertikuliitti, paksusuolen tulehdus. Naiselle suoritettiin leikkaus huhtikuussa. Kirurgit huomasivat paksusuolen paisuneen, ja löysivät naisen sisältä inhottavan yllätyksen, kertoo British Medical Journal.

Paksusuolen oli nimittäin lävistänyt hammastikku, joka oli näin ollen myös aiheuttanut tulehduksen. Leikkauksen jälkeen nainen parani täysin. Hän ei kuitenkaan myöntänyt käyttäneensä hammastikkuja, tai syöneensä ruokaa, joka olisi lävistetty hammastikulla.

Naista hoitaneiden lääkärien mukaan jopa puolet hammastikun nielleistä eivät edes huomaa tapahtunutta. Suurimmat riskitekijät hammastikun nielemisen kannalta ovat alkoholin kanssa nautitut ateriat, jotka sisältävät hammastikkuja sekä tapa pureskella hammastikkuja. Miehet nielevät hammastikkuja naisia useammin. Kenties olisi aika siirtyä käyttämään hammaslankaa?

***

10:53

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja