Väsynyt tai usein vatsataudissa? Näin veriryhmäsi vaikuttaa!

Belmarrahealth.com-sivuston mukaan tietty veriryhmä saattaa altistaa tietyille sairauksille: esimerkiksi A-veriryhmään kuuluvat välttyvät useammin vatsataudeilta kuin muut.

Veriryhmäsi saattaa jopa vaikuttaa siihen, kuinka pitkän elämän tulet elämään. Pitkän ja terveellisen elämän peruspilareita ovat tietysti tervellinen ruokavalio ja terveelliset elämäntavat. Toki muillakin asioilla on vaikutusta – kuten mahdollisesti myös veriryhmälläsi.

Veriryhmä O

Professori Muredach Reilly löysi vuonna 2011 ihmisestä ADAMTS7 -geenin, joka kohottaa riskiä sairastua sydänkohtaukseen sekä verisuonten tukkeutumiseen. Kuitenkaan O-veriryhmän omaavat ihmiset eivät reagoineet geeniin, eivätkä näin ollen kärsineet edellä mainituista terveyshaitoista.

O-veriryhmäläiset eivät myöskään sairastu yhtä todennäköisesti malariaan, syfilikseen eivätkä tuberkuloosiin. Kolikon kääntöpuolena mainittakoon, että tämän veriryhmän omistavat voivat kuitenkin sairastua todennäköisemmin mahahaavaan, laskimotauteihin, koleraan sekä vatsatautiin.

Veriryhmä A

Useissa tutkimuksissa on todettu, että A-veriryhmä kohottaa riskiä sairastua vatsalaukun syöpään. Tarkkaa syytä asialle ei voida varmuudella sanoa, mutta tutkijat ovat huomanneet veriryhmän reagoivan voimakkaammin alkoholin, tupakan tai muiden päihteiden vaikutuksiin.

A-veriryhmän omaavat välttyvät muita useammin vatsataudeilta, ja naiset, joilla on A-veriryhmä ovat tutkitusti muita hedelmällisempiä.

Veriryhmä AB

Tämä veriryhmä on kaikista harvinaisin ja sen löytämisestä on vähiten aikaa, joten tutkimustuloksia on muihin verrattuna vähän. AB-veriryhmäläiset ovat kuitenkin alttiimpia korvakäytävän infektioille, anemialle ja useimmille syöville. Myös naisilla raskauden aikana kohonnut verenpaine on yleistä tämän veriryhmän omaavilla.

Veriryhmä B

Tutkija Michael Lamin mukaan B-veriryhmä sietää paremmin sydänkohtauksia ja -sairauksia, syöpiä sekä monia hyvin yleisiä flunssasairauksia. Huonona puolena mainittakoon, että B-veriryhmä aiheuttaa enemmän väsymystä sekä korkeamman riskin sairastua MS-tautiin.

(MTV3)
Lähde: Belmarrahealth.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja