Väsyneen vantaalaisäidin hätähuuto: Kuvasi pienestä lapsestaan videon, jolla kehottaa nielemään pelinappuloita – lähetti isälle ja kertoi taaperon tukehtuvan pian

10:52
Maria Akatemian ehkäisevän väkivaltatyön tekijät puhuivat Viiden jälkeen -ohjelmassa äitien väkivallasta ja siitä, mistä miten siihen saa apua.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi nuoren äidin heitteillepanosta. Nainen oli kehottanut pientä lastaan nielemään pelinappulan ja työntämään niitä lisää suuhunsa. Hän oli kuvannut tilanteesta videon ja lähettänyt sen lapsen isälle pelotteluviestein höystettynä.

Välikohtaus sattui Vantaalla joulukuussa 2017. Oikeudessa nainen kertoi olleensa tapahtuma-aikaan uupunut. Hänen mukaansa hän oli käytännössä yksin vastuussa lapsesta, eikä hänellä ollut juurikaan vapaa-aikaa.

Tapahtumapäivänä nainen oli riidellyt lapsen isän kanssa puhelimessa. Lapsi puolestaan oli työntänyt pelinappuloita suuhunsa. Nainen kertoi kuvanneensa tilanteesta videon. Syytteessä kuvatut kehotukset kuuluvat ilmeisesti kyseisellä videolla.

Nainen oli lähettänyt videon lapsen isälle ja höystänyt tilannetta lähettämällä tälle vielä viestejä, jossa hän kertoi lapsen tukehtuvan pian. Nainen oli myös kertonut olevansa väsynyt ja haluavansa apua.

Nainen myönsi teon

Syyttäjä vaati naiselle rangaistusta ensisijaisesti pahoinpitelyn yrityksestä ja toissijaisesti heitteillepanosta. Nainen myönsi syytteessä kuvatut tapahtumat ja rikosnimikkeistä heitteillepanon.

Oikeus katsoi naisen aiheuttaneen vaaraa lapsen terveydelle, vaikka varsinainen tukehtumisriski katsottiin pieneksi. Vuonna 1996 syntyneen naisen katsottiin saattaneen lapsensa avuttomaan tilaan ja hänet tuomittiin heitteillepanosta.

Rangaistukseksi määrättiin 35 päiväsakkoa, joista jää naisen tuloilla maksettavaa 630 euroa. Lapselleen nainen joutuu maksamaan vahingonkorvauksia 500 euroa.

Joulukuussa annettu tuomio on lainvoimainen.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.