Mainos

Vastasyntynyt vauva löytyi hylättynä roska-astiasta Itävallassa

Tiistai-iltana Klagenfurtissa, Itävallassa, roska-astiasta löydetty vastasyntynyt poikavauva on nyt vakaassa tilassa, vaikka oli lähellä kuolla hypotermiaan, häntä hoitava sairaala kertoo The Local -nettijulkaisun mukaan.

22-vuotias Marina Pajnik löysi hylätyn vauvan, kun hän meni viemään roskia ollessaan isänsä luona kylässä. Pajnik kertoi kuulleensa vauvan itkua ja olleensa ihmeissään sen tultua roska-astian sisältä.

Kaiveltuaan astiaa hän löysi alastoman liinaan käärityn lapsen pussin sisältä. Kahden lapsen äiti Pajnik soitti paikalle ambulanssin ja piti vauvaa sylissään avun saapumiseen asti. Lapsen ruumiinlämpö oli vain 21 astetta, eikä hän olisi selvinnyt ulkona hyytävässä ilmassa kovin paljon kauempaa.

Vauva vietin Klagenfurtin sairaalaan erikoishoitoon ja hänen lämpöään saatiin nostettua. Tohtori Stefan Ring sanoi, että lapsi saapui hoitoon kriittisessä tilassa ja tällä hetkellä on vielä epäselvää, onko heitteillejätöstä koitunut pysyviä haittoja.

Hylätty lapsi on eurooppalaista syntyperää ja terveen painoinen. Hänen epäillään syntyneen tammikuun 5. päivä. Lääkärit ovat yrittäneet saada lapsen äiti tulemaan esiin, sillä hänkin voi tarvita pikaista lääkärin hoitoa.

Lääkärien mukaan on erittäin valitettavaa, että äiti tunsi pakkoa hylätä lapsensa, sillä anonyymi synnyttäminen on mahdollista Klagenfurtin sairaalassa. Myös useat muut alueen sairaalat tarjoavat samanlaista mahdollisuutta.

Poliisin edustaja Rainer Dionisio sanoi, että äidin on täytynyt tuntea itsensä epätoivoiseksi ja siksi poliisit ovat enemmän kiinnostuneita hänen hyvinvoinnistaan kuin hänen rankaisemisestaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.