Vastaanottokeskusten joukkotappelut työllistäneet paikoin kaikki kaupungin poliisit

Poliisihallituksen mukaan vastaanottokeskuksissa on ollut viime viikkoina muutamia joukkotappeluja, joita selvittämään on tarvittu koko paikallinen poliisivoima.

Arkiyönä esimerkiksi keskikokoisessa kaupungissa on Poliisihallituksen mukaan käytössä normaalisti 4–5 poliisipartiota.

Poliisitarkastaja Tommi Reen kertoo, että useiden partioiden lähettäminen paikalle on työturvallisuuskysymys. Jos paikalla on kymmeniä kiihtyneitä ihmisiä, tehtävä ei missään nimessä ole vain yhtä partiota varten.

Valtakunnallisessa mittakaavassa hälytykset vastaanottokeskuksiin ovat olleet tänä syksynä vain promilleja kaikista poliisin hälytystehtävistä. Alueellisesti osuus voi olla paljon tätä merkittävämpi.

– Pienemmällä paikkakunnalla laitoksen alueella voi olla muutama vastaanottokeskus, joissa on useita satoja turvapaikanhakijoita. Niissä on keskinäisiä välienselvittelyjä ja riitoja, jotka sitovat poliisipartioita. Ajoittain tehtäviä on hyvin tiheään tahtiin, Reen sanoo.

Vastaanottokeskuksissa on ollut keskinäisen kärhämöinnin lisäksi muun muassa omaisuusrikoksia. Osalla turvapaikanhakijoista on mukanaan suuriakin summia käteistä.
Poliisihallitus on julkaisemassa uusia lukuja turvapaikanhakijoihin liittyvistä hälytystehtävistä ja rikostilanteesta mahdollisesti jo tänään.

Lue myös:

    Uusimmat