Mainos

Itä-Uudenmaan poliisi lisännyt valvontaa Jumbon lähistöllä

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo tiedotteessaan lisänneensä oma-aloitteista valvontaa vastaanottokeskusten läheisyydessä. Alueella sijaitsee useampi hätämajoituskeskus tai vastaanottokeskus.

Poliisin mukaan muutamissa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella sijaitsevissa vastaanottokeskuksissa on ollut häiriökäyttäytymistä, joka on liittynyt lähinnä turvapaikanhakijoiden keskinäisiin nahinoihin ja turhautumiseen.

– Rikosilmoituksia on tehty suhteellisen vähän poliisilaitosalueemme kokoon ja turvapaikanhakijoiden määrään nähden. Nimikkeinä ovat olleet lähinnä pahoinpitelyt, kertoo apulaispoliisipäällikkö Pekka Partanen.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo reagoineensa muuttuvaan tilanteeseen alusta asti aktiivisesti ja jokaiseen poliisilaitoksen alueella sijaitsevaan vastaanottokeskukseen on nimetty poliisilaitoksen yhteyshenkilö. Yhteyshenkilöt ovat käyneet pitäneet perehdyttämiskoulutuksia suomalaisesta yhteiskunnasta ja toimintakulttuurista.

Jumbon läheisyydessä hämmennystä ja pelkoa

Vantaalla sijaitsee valtakunnallisesti mitattuna henkilömäärältään suuri vastaanottokeskus aivan kauppakeskus Jumbon tuntumassa.

– Jumbon läheisyyteen saapunut uusi asujaimisto on aiheuttanut hämmennystä, ja joiltakin osin pelkoa kauppakeskuksen asiakkaiden keskuudessa. Häiriökäyttäytyminen työllistää kauppakeskuksen henkilökunnan lisäksi poliisia, Partanen kertoo.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, että se on saanut ilmoituksia nuoriin naisiin kohdistuneista lähestymisyrityksistä ja naisten seuraamisesta. Ilmoitukset eivät ole kuitenkaan johtaneet rikosilmoituksiin.

Poliisilaitoksen alueella on kirjattu yksittäisiä rikosilmoituksia asioista, joita voidaan poliisin mukaan pitää lähinnä kantaväestöön kuuluvien henkilöiden ylilyönteinä. Tästä huolimatta Itä-Uudenmaan poliisi on melko tyytyväinen alueen asukkaiden suhtautumiseen uusiin asukkaisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.