Vastaanottokeskuksia ajetaan alas - alaikäisille uusia tiloja

Maahanmuuttovirasto kertoo lakkauttavansa vastaanottokeskuksia, mutta samalla avaa muutaman uuden. Suomen Punaisen Ristin ylläpitämä Iisalmen vastaanottokeskus lopetetaan tammikuun loppuun mennessä, koska turvapaikkaa hakevien määrät ovat laskeneet huippulukemista.

Maahanmuuttovirasto on päättänyt lakkauttaa myös Merikarvian vastaanottokeskuksen. Merikarvian keskuksen asukkaat siirretään Raumalle, jonne avataan aikuisille ja perheille tarkoitettu vastaanottokeskus.

Haminan Myllyhovin hätämajoitus ajetaan myös alas, ja Forssan hätämajoituksen asiakkaat siirretään hajautettuun yksityisasuntomajoitukseen.

Samalla vastaanottokeskuksia avataan alaikäisille turvapaikanhakijoille. Haapajärvelle, Vihtiin, Salon Kurkelaan ja Hämeenlinnan Evoon avattaviin ryhmäkoteihin ja tukiasumisyksiköihin majoitetaan yhteensä 85 alaikäistä turvapaikanhakijaa.

Vastaanottokeskuksia voidaan Maahanmuuttoviraston mukaan avata tarvittaessa lisää, jos hakijamäärät kääntyvät nousuun. Suomesta on hakenut turvapaikkaa alkuvuoden aikana 375 ihmistä. 

Lue myös:

    Uusimmat