Vastaamon tietomurrosta epäilty Aleksanteri Kivimäki on tuotu Suomeen

MTV:n rikostoimittajat: Vastaamo-kiristäjän pakomatka päättyi 9:49
MTV:n Rikostoimittajat ruoti Vastaamo-epäillyn kiinni jäämistä Huomenta Suomessa vastikään. Katso keskustelu yltä.

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrosta epäilty Aleksanteri (aiemmin Julius) Kivimäki on tuotu Suomeen. Asian vahvistaa MTV Uutisille Kivimäen asianajaja Peter Jaari.

Julkisuudessa 25-vuotias Kivimäki on esiintynyt aiemmin etunimellä Julius. Kivimäki tuotiin Suomeen eilen perjantaina. Jaarin mukaan Kivimäki on tällä hetkellä Vantaan vankilassa.

Kivimäki otettiin kiinni Ranskassa helmikuun alussa eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella. Ranskan Versaillesin muutoksenhakutuomioistuin teki viime viikolla päätöksen Kivimäen luovuttamisesta Suomeen.

Jaarin mukaan uusi vangitsemisoikeudenkäynti pidetään ensi tiistaina.

Asiasta uutisoi Suomessa aiemmin Ilta-Sanomat.

Keskusrikospoliisin (KRP) rikoskomisario Marko Leponen sanoi helmikuun alkupuolella, että epäillyn kiinniottoon Ranskassa johti ilmoitus, joka ei liittynyt Vastaamo-tutkintaan. Leponen vahvisti tuolloin, että esitutkintatoimet tehdään vasta sitten, kun epäilty on tuotu Suomeen.

Vastaamon tietomurto tuli julkisuuteen vuonna 2020. Asiakkaiden tietoja julkaistiin netissä, ja heiltä vaadittiin lunnaita tietojen levittämisen uhalla.

Kivimäkeä epäillään törkeästä tietomurrosta, törkeän kiristyksen yrityksestä ja törkeästä yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Entinen poliisi ja tietoturva-asiantuntija kertoo Vastaamo-epillyn tietomurroista 2:28
Katso videolta, kuinka Kurittu muistelee Vastaamon tietomurron tutkimista.

Lue myös:

    Uusimmat