Vasta Suomen ennätyksen porhaltanut juoksija latoi nyt kaksi ennätystä – "Aika vielä paranee"

Vasta 150 metrin Suomen ennätyksen juosseen Tuukka Huuskolan, 22, upea vire sai nyt jatkoa Sipoossa. Huuskola tikkasi ennätyksensä sekä 100 metrillä että 200 metrillä ja kakkosella syntyi myös kauden kotimainen kärkiaika.

Huuskola paransi ensin 100 metrin ennätystään 0,16 sekunnilla aikaan 10,45. Huuskola sijoittui matkalla parhaan suomalaisajan (10,37) kolmeen vuoteen juosseen Samuli Samuelssonin vanavedessä toiseksi. 

Myöhemmin Huuskola paineli 200 metrillä ennätyksekseen ja kauden kotimaiseksi kärkiajaksi 20,90. Osat Samuelssonin kanssa vaihtuivat, kun Samuelsson oli matkan kakkonen ajalla 21,21. 

Myötätuulta 100 metrillä oli 1,2 metriä sekunnissa ja 200 metrillä 1,3 metriä sekunnissa.

– Olosuhteet olivat hyvät. Olin myös palautunut hyvin viikon takaisista 150 ja 200 metrin kilpailuista, jotka oli tarkoituskin juosta kovina treenivetoina. Niiden jälkeen treenasin juhannuksen kevyemmin, Huuskola kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– 100 metriä kulki hyvin, vaikka alkukiihdytys ei ollut paras mahdollinen, kun Samuli lähti vierestä niin ripeästi. Onneksi oma juoksu ei mennyt puristamiseksi.

Puolitoista viikkoa sitten Huuskola oli juossut harvoin kilpaillun 150 metrin SE:n 15,53. Edellinen SE-juoksun jälkeinen 200 metrin startti Helsingissä kulki myötätuuleen 21,05, mutta Sipoossa kakkonen napsahti uomiinsa.

– Juoksu tuli nyt paremmin kuin viikko sitten Helsingissä. Kaarre tuli hallitummin ja rennosti. Sain kiihdytyksen jatkumaan 70 metriin ja kaarteesta ulostulo onnistui. Juoksu rullasi hyvin 180–190 metriin eikä sakannut pahasti lopussa, Huuskola arvioi.

Huuskolan entinen tilastokelpoinen ennätys 200 metrillä oli viime kesänä juostu 21,16, joten siitä parannusta tuli Sipoossa peräti 0,26 sekuntia.

Huuskola teki myös herkullisen lupauksen.

– Tuosta aika vielä paranee, kun saan lisää kisoja alle. Lauantaina Espoossa on jo isommat kisat ja mondo-pinta alla.

Useampi suomalaisyleisurheilija aloitti koronatauon jälkeen kilpailukautensa erinomaisesti – C Moren asiantuntija Mika Järvinen näkee tilanteen monisäikeisenä 1:49
Tulosruutu: Suomalaiset yleisurheilijat ovat olleet loistoiskussa heti kesän alussa.

Lue myös:

    Uusimmat