Aiturilupaus Rasmus Vehmaa paransi taas Suomen ennätyslukemia

Rasmus Vehmaa kohensi 110 metrin aitajuoksussa nuorten Suomen ennätyksen metrin aidoilla aikaan 13,30 lauantaina Oslossa. Vehmaa on parannellut SE-lukemia jo kolme kertaa tällä kaudella. Hän juoksi kesäkuun alussa Lappeenrannassa ennätysajan 13,43 ja keskiviikkona Lappeenrannan gp-kisoissa 13,39.

Oslon Bislettillä kilpailtiin sateisessa säässä ja vain 16 asteen lämpötilassa, mutta olot eivät Vehmaata jarruttaneet.

– Oli huippustartti. Ero entiseen ennätykseen tuli startissa ja lähtökiihdytyksessä. Lantio pysyi ylhäällä koko juoksun, Vehmaa kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Säätila ei haitannut. Verryttelimme sisätiloissa ja tulin Bislettille vasta 10–15 minuuttia ennen starttia.

Keskiviikon ennätysjuoksussa Vehmaa harmitteli juuri juoksun tahmeaa alkua. Konstit sen parantamiseksi löytyivät kiitettävän nopeasti. Myös lauantain juoksussa oli hänen mielestään parannettavaa.

– Olisihan siinä ollut varaa vielä sadasosia ajasta pudottaa, mutta säästetään ne sadasosat sitten Jerusalemiin, Vehmaa jatkoi.

Israelissa kilpaillaan 7.–10. elokuuta alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailut. Vehmaa lähtee kisoihin vahvana mitaliehdokkaansa, sillä ikäluokan maailmantilastossa hänen edellään on vain itävaltalainen Enzo Michael Diessl.

Lue myös:

    Uusimmat