Vasikointi kannattaa: Mies tienasi lähes 5 000 dollaria käräyttämällä muita autoilijoita: "Hän on kone"

0:46
Tyhjäkäynnille jääneiden avaimettomien autojen aiheuttamat häkämyrkytykset tappaneet USA:ssa kymmeniä.

Auton jättäminen tyhjäkäynnille liian pitkäksi aikaa voi johtaa tuntuviin sakkoihin New Yorkissa. Ja mikäli kyseisen ajoneuvon ilmiantoi tavan kansalainen, on tälle luvassa myös mukava palkkio.

New Yorkissa on olemassa laki, joka kieltää kuorma-autojen ja bussien tyhjäkäynnin niiden ollessa pysäköityinä. Useimmilla alueilla tyhjäkäynti sallitaan korkeintaan kolmeksi minuutiksi, mutta esimerkiksi koulujen lähistöllä raja on minuutti.

Lain noudattamista on ryhdytty viime vuosina valvomaan aiempaa tiukemmin, ja kaupunki käynnistikin viime vuonna ohjelman, joka tarjoaa tarpeettomalla tyhjäkäynnillä olevien ajoneuvojen ilmiantamisesta palkkion.

Mikäli kansalainen sattuu huomaamaan pysäköidyn ja tyhjäkäynnille jätetyn kuorma-auton tai bussin, on hän oikeutettu saamaan 25 prosenttia kyseisen ajoneuvon kuljettajalle määrättävästä sakosta. Sakon suuruus vaihtelee 350 dollarin ja 2 000 dollarin välillä sen mukaan, kuinka monta kertaa kuljettajaa on jo sakotettu samasta syystä.

New York Postin keräämän datan mukaan jotkin kansalaiset ovat tehneet tyhjäkäynnillään saastuttavien ajoneuvojen käräyttämisestä varsin tuottoisan bisneksen.

Viime vuonna lakimies nimeltä David Dong kuittasi itselleen reilut 4 900 dollaria 47 ilmiannostaan. Hän päihitti niukasti kakkoseksi tulleen Zachary Tinkelmanin, jonka saldo oli noin 4 600 dollaria.

Kolmanneksi 4 300 dollarin potilla tullut George Pakenham kuvailee Dongin toimintatapaa ammattimaiseksi ja jopa aggressiiviseksi.

– Hän on kone.

Lähde: New York Post, Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja