Vasemmiston Andersson ja perussuomalaisten Purra riitelivät kiivaasti puheenjohtajatentissä: "Kaikessa rehellisyydessä, te ette ole tehneet yhtään mitään"

2:05

SuomiAreenan puheenjohtajatentissä nähtiin kiivasta väittelyä, kun perussuomalaisten ja vasemmistoliiton puheenjohtajat kiistelivät fossiilisen energian tukemisesta.

Fortumin Uniper-kaupat ja saksalaisen maakaasun kriisi hallinnoivat SuomiAreenan puheenjohtajatentin alkupuolta, sillä Saksan maakaasun saatavuuden ongelmat ovat tulemassa suomalaiselle valtionyhtiölle Fortumille kalliiksi.

Perussuomalaisten Riikka Purra ei säästellyt sanojaan kritisoidessaan omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraista (sd.) tilanteessa:

– Tähän asti omistajaohjausministeri ei ole edes myöntänyt, että tämä asia liittyy hallitukseen tai hallituksen pitäisi tehdä jotain. On sanottu, että tämä on Fortumin asia. Pääministeriltä en ole kuullut sanaakaan tästä sanottavan.

– Haluaisin tietää, onko hallitus käskenyt, ohjannut Fortumia, että sen pitää pääomittaa ja antaa konsernirahoitusta Uniperille 8 miljardia, joka on de facto sitä, että Suomesta subventoidaan kaasulaskuja, Purra lataa.

Hallituksen puolesta vasemmistoliiton Li Andersson näpäyttää Purraa takaisin muistuttamalla, että perussuomalaisilla ei ole mitään fossiilisen energian käyttöä vastaan. EU:n fossiilisen energian riippuvuus on Putinille valttikortti, Andersson muistutti.

– Jos on yksi puolue eduskunnassa, joka on todella tehnyt kaikkensa sen eteen, että hidastetaan vihreää siirtymää niin Suomessa ja Euroopassa, se on perussuomalaiset. Kaikessa rehellisyydessä, te ette ole tehneet yhtään mitään energiariippuvuuden vähentämiseksi, Andersson lataa takaisin.

Andersson sai vielä kommenttinsa päätteeksi aplodit yleisöstä ja väittely kiihtyi ajoittain jopa päälle huutamiseksi. Voit katsoa koko kipakan keskustelun artikkelin videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja