Perussuomalaisten Riikka Purra sai heti aplodit yleisöltä puheenjohtajatentissä: "Saksan pitää kantaa vastuuta"

7:42

Perussuomalaisten Riikka Purra sai heti puheenjohtajatentin avauspuheenvuorossaan aplodit yleisöltä Saksan epäonnistunutta energiapolitiikkaa ja Fortumin Uniper-kauppaa ruotimalla.

SuomiAreenan puheenjohtajatentti käynnistyi poliittisesti kuumalla aiheella, Suomen valtionyhtiö Fortumin saksalaisen tytäryhtiön Uniperin pelastamisella. Uniperin talousvaikeuksien taustalla on venäläisen kaasun toimituksen keskeytyminen ja sitä myötä kaasun hinnan valtava nousu.

Perussuomalaisten Riikka Purralta kysyttiin, voidaanko hyväksyä se, että suomalaisen veronmaksajan rahaa kuluu lisää Uniperin pelastamiseksi.

– Ei missään nimessä voi, täytyy ymmärtää, että jo tällä hetkellä kyse on valtavasta tulonsiirrosta konsernirahoituksen yhteydessä. Jo nyt Fortum on tukenut Uniperia kahdeksalla miljardilla, samaan aikaan, kun kaasun hinta on edelleen sopimuksissa hyvin alhainen. Tällä hetkellä Fortum ikään kuin subventoi alhaisia hintoja.

Purran mielestä Suomen pitää vaatia saksalaisen kaasun hinnan nostamista.

– Saksan pitää kantaa vastuuta siitä, että he ovat tehneet vääriä energiapoliittisia ratkaisuja, Purra vielä jatkoi.

Puheenvuoronsa päätteeksi Riikka Purra sai yleisöstä aplodit. Seuraavana puheenvuoronsa käyttänyt vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson löysikin Uniper-kauppaan liittyvissä virheissä yhteisen sävelen oppositiota edustavan Purran kanssa.

Mistä Andersson ja Purra olivat samaa mieltä, ja mitä vihreiden Ohisalo vastaa suomalaisen veronmaksajan joutumisesta kriisin maksajaksi. Katso koko keskustelu videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja