Vasemmistolaisaktivisti pidätettiin – sanoo olleensa paikalla vain kuvaamassa kongressin mellakoita mutta kommentoi myös: "Olemme osa historiaa, poltetaan tämä p*ska!"

4:08
Kuvat näyttävät eron: Trumpin kannattajien mellakkaan ei juuri varauttu – kesällä BLM-liike toi poliiseja massoittain kadulle

Washingtonin mellakoihin viime viikolla osallistuneista on pidätetty jo yli sata ihmistä. Myös vasemmistoaktivistina tunnettu John Sullivan pidätettiin kotonaan Utahissa. Hän kertoo vain dokumentoineensa tapahtumia. 

Sullivan on omien sanojensa mukaan kansalaisjournalisti ja hän on ollut aktiivisesti mukana Black Lives Matter -liikkeessä. 

Syytteen mukaan Sullivan tunkeutui tarkoituksellisesti kongressirakennukseen ja osallistui mellakointiin ja aiheutti epäjärjestystä. 

FBI: kuulusteluissa Sullivan kertoi olleensa Washingtonissa kuvaamassa Stop the Steal -marssia. Hän kutsuu itseään journalistiksi, mutta myönsi, että hänellä ei ole pressikorttia tai mitään muutakaan toimittajan pätevyyttä. 

Sullivan myönsi tunkeutuneensa kongressiin. Hänellä oli yllään luodinkestävä liivi ja hän pääsi rakennukseen rikotusta ikkunasta. 

Kuvattu materiaali kertoo paljon

Sullivan kuvasi 35-vuotiaan naisen Ashli Babbitin ampumisen. Poliisi ampui hänet, kun hän yritti tunkeutua edustajainhuoneeseen. Sullivan kertoi ladanneensa videon nettiin. 

Sullivan teki kuulusteluissa yhtestyötä ja lupasi toimittaa poliisille kaiken kuvaamansa materiaalin. 

Sullivan antoi poliiseille 50 minuutin mittaisen videomateriaalin. Hänen puolustustaan vastaan sotii hänen omat huutelunsa videolla: 

– Täällä on niin paljon ihmisiä, mennään! Tämä p*ska on meidän, v*ttu jee, me saavutimme tämän yhdessä! Olemme osa historiaa, poltetaan tämä p*ska maan tasalle. 

Videolla näkyy myös kuinka Sullivan yrittää avata ovia toisten protestoijien kanssa. 

Yhteenvetona todettakoon, että Sullivan sai itsensä ojasta allikkoon dokumentoidessaan tapahtumat. Vaikka hänen tarkoituksena olisi ollutkin vain kuvata ja hän innostui mellakoihin hetken huumassa, hänet on nyt pidätetty useista rikoksista syytettynä. 

Asiasta Suomessa kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja