Vartijoiden käsissä kuolleen naisen kohtalo järkyttää – näin ihmiset kuvasivat ajatuksiaan MTV Uutisille

MTV Isossa Omenassa: Vartijoiden käsissä kuolleen naisen kohtalo järkyttää – näin ihmiset kuvailevat ajatuksiaan 4:03
MTV Isossa omenassa: Vartijoiden käsissä kuolleen naisen kohtalo järkyttää – näin ihmiset kuvailevat ajatuksiaan

Isossa Omenassa tapahtunut kuolemantapaus on järkyttänyt paitsi kauppakeskuksen asiakkaita ja työntekijöitä myös laajemmin suomalaisia.

– Ei tämmöistä saisi tapahtua, ei todellakaan. Tuntuu tosi pahalta, ihan hirveltä, kauppakeskus Isossa Omenassa työskentelevä Arja toteaa.

Arja viittaa lauantaina laajalti järkyttäneeseen tapahtumaan, jossa nainen sai surmansa.

Tällä hetkellä poliisi tutkii tapausta kuolemantuottamuksena, josta on poliisin mukaan syytä epäillä useita henkilöitä.

MTV Uutiset kertoi eilen sunnuntaina, että poliisi on kuulustellut ainakin osaa epäillyistä vartijoista.

Yleisjohtajana viikonlopun toiminut rikoskomisario Nina Kangas ei kommentoinut asiaa tarkemmin. Poliisi ei kommentoi tapahtunutta tarkemmin ennen kuin oikeustieteellinen kuolemansyyn selvittäminen on valmistunut.

”Tämä on ihan järkyttävää”

Useat tapahtumaa todistaneet silminnäkijät ovat arvioineet MTV Uutisille, että naisen kiinniottotilanteeseen osallistuneet vartijat käyttivät heidän arvionsa mukaan tilanteeseen nähden tarpeettoman kovaa voimaa.

Samaa mieltä on tapahtumapaikalle ystävättärensä kanssa kukan tuonut Pirjo Väkeväinen, joka mahdollisesti tunsi menehtyneen naisen.

– Karvat nousee nytkin pystyyn. Tämä on ihan järkyttävää. Hento nainen, viisi miestä. Ei voi ymmärtää, vetää sanattomaksi, hän kuvailee ajatuksiaan.

”Tänä päivänä ei voi enää luottaa mihinkään”

MTV Uutisten jututtamat ihmiset kertovat olevansa järkyttyneitä paitsi naisen kuolemasta, myös vartijoiden käytöksestä.

– Tänä päivänä ei voi enää luottaa mihinkään. Järjestysmies on sellainen henkilö, johon voi luottaa, jos on hätä, mutta tässä tapauksessa he ovat käyttäytyneet aivan järkyttävällä tavalla.

– Usko meni heihin täysin, Väkeväinen toteaa painokkaasti.

Anne Pohjanen sanoo, että vartijat tavallisesti herättävät hänessä turvallisuuden tunnetta, mutta lauantainen välikohtaus lisää hänessä epävarmuuden tunnetta.

– Kyllä sitä pitää silmiään erilailla auki, hän pohtii.

Nostattaa mieleen George Floydin kohtalon

Pohjanen sanoo MTV Uutisille, että kauppakeskuksessa kuolleen naisen kohtalo on esimerkki siitä, miten väkivalta on viime aikoina lisääntynyt.

Maarit Porttilahti sanoo, että Isossa Omenassa tapahtunut välikohtaus tuo hänen mieleensä koko maailmaa järkyttäneen tapauksen.

– Tulee mieleen se Jenkki-tapaus, jossa tumma mies samalla tavalla kuoli, eli sanoo, ettei saa henkeä ja kuolee. Pahalta tuntuu, Porttilahti sanoo.

Loppukeväästä vuonna 2020 George Floyd kuoli Yhdysvalloissa poliisin voimankäytön seurauksena. Tapahtuneen jälkeen poliisiväkivalta nousi suureksi puheenaiheeksi, ja ihmiset osoittivat mieltään ympäri maailmaa. 

Lue myös:

    Uusimmat