Vartijat mursivat olympiapaikkaa tavoittelevan pyöräilijän käden – karu tapahtuma tallentui videolle: "Kuvottavaa"

Tokion olympialaisiin paikkaa tavoitteleva eteläafrikkalainen pyöräilijä Nicholas Dlamini mursi perjantaina kätensä ollessaan harjoituslenkillä Etelä-Afrikan Kapkaupungin Pöytävuoren kansallispuistossa, kertoo BBC.

Syynä loukkaantumiseen ei ollut kuitenkaan kaatuminen, vaan voimalla kyytiinsä pakottaneet luonnonsuojelualueen vartijat. Vartiointiyrityksen mukaan Dlamini olisi vahingoittanut itse itseään.

Ranskan ympäriajon viisinkertainen voittaja ja kaksi olympiapronssia voittanut Chris Froome ei usko väitettä.

– Hän muka loukkasi itse itsensä. Kuvottavaa, Froome twiittasi.

Videolla näkyy, kun vartijat painavat Dlaminin vasten autoa ja pakottavat hänet peräkonttiin. Etelä-Afrikan kansallispuistojen vastuujärjestö, SANParks kertoo, että Dlaminin epäiltiin tulleen puistoon ilman vaadittua pääsymaksua.  Dlamini otettiin kiinni, koska hän ei pystynyt esittämään vaadittuja papereita vartijoille.

Dlaminin talli NTT Pro Cycling kertoi, että loukkaantumisella on merkittävä vaikutus pyöräilijän toiveille päästä osallistumaan ensi vuoden Tokion kesäolympialaisiin. Talli vahvisti Dlaminin käden murtuneen tilanteessa ja ilmoitti vaativansa julkista anteeksipyyntöä sekä kovia sanktioita asianosaisille.

Lue myös:

    Uusimmat