Mainos

Varsinaissuomalaisen miehen epäillään tehtailleen satoja valelaskuja

Nuorehkon miehen epäillään lähettäneen satoja perusteettomia laskuja apteekeille, huoltamoille ja korjaamoille, kertoo Lounais-Suomen poliisi.

Tahoja, joita on yritetty huijata, on poliisin mukaan kaikkiaan 352. Osa yrityksistä maksoi huijauslaskun, osa taas sai ajoissa tiedon laskun petollisuudesta.

– Poliisi pääsi pakkokeinoilla väliin siten, että yritysten maksamat rahat eivät ehtineet epäillylle. Hän ei siten ole saanut yhtään rikoshyötyä, kertoo rikoskomisario Jussi Helesvirta.

Tavoiteltu rikoshyöty on Helesvirran mukaan ollut noin 130 000 euroa. Epäillyt rikokset tapahtuivat viime keväänä. Epäilty on 25-vuotias varsinaissuomalainen mies, mutta laskuja on lähtenyt eri puolille Suomea.

– Suomessa on yksitoista poliisilaitosta, ja kaikkien niiden kanssa on tutkinnassa tehty yhteistyötä, kertoo Helesvirta.

Valelaskut olivat Helesvirran mukaan samankaltaisia: laskuttajan paikalla oli tunnettu maksukorttiyritys, mutta tilinumero kuului epäillylle.

Juttua on tutkittu törkeinä petoksina ja sellaisten yrityksinä. Poliisitutkinta on nyt saatu päätökseen, ja juttu siirtyy syyttäjän harkittavaksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.