Poliisi epäilee miehen johtaneen valepoliisipetoksia tehtailevaa joukkoa – huijarit soittivat ikäihmisille pankkitunnusten toivossa

Toimi näin, jos valepoliisi yrittää kalastella verkkopankkitunnuksiasi puhelimitse – katso jokaiselle hyödyllinen opastusvideo 3:11
Toimi näin, jos valepoliisi yrittää kalastella verkkopankkitunnuksiasi puhelimitse – katso jokaiselle hyödyllinen opastusvideo.

Poliisi epäilee vuonna 1981 syntynyttä miestä valepoliisipetoksia tekevän organisaation johtamisesta.

Sisä-Suomen poliisin tiedotteen mukaan mies on vangittu tiistaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Poliisin mukaan miehen epäillään johtavan organisaatiota, johon liittyy enimmillään noin 40 ihmistä eri tehtävissä. Organisaation jäsenet ovat poliisin mukaan soittaneet ikäihmisille esiintyen poliiseina. He ovat puhelun aikana pyrkineet saamaan kohdehenkilön verkkopankkitunnukset haltuunsa ja sitten siirtäneet hänen rahaansa luvatta.

Poliisin mukaan rahansiirtoja varten oli rekrytoitu ihmisiä, joille varoja ensiksi siirrettiin. Nämä ihmiset puolestaan siirsivät rahaa eteenpäin. Siirtojen tarkoituksena oli poliisin näkemyksen mukaan pestä raha ja peitellä sen rikollinen alkuperä.

–  Erehdyttäjät toimivat hyvin ammattimaisesti ja ovat puheluissaan aina erittäin vakuuttavia, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sakari Tuominen kertoo tiedotteessa.

Kesästä asti jatkuneessa tutkinnassa poliisi epäilee olevan toistakymmentä uhria, ja rikoshyöty on noin 250  000 euroa.

Poliisi muistuttaa, ettei se koskaan pyydä ihmisten kirjautumistietoja pankkipalveluihin sen paremmin puhelimitse kuin muutenkaan.

Lue myös:

    Uusimmat