Mainos

Varpusen kokoinen lintuharvinaisuus törmäsi autoon – yksi asia huolestuttaa lintutarhan työntekijöitä

Heinolan Lintutarhalla on hoidettavaan tällä hetkellä erikoisempi hoidokki. Suomessa suhteellisen harvinainen ja äärimmäisen uhanalainen kuningaskalastaja tuotiin lintutarhalle hoitoon torstaina.

Pikkuinen lintu löydettiin Siuntiosta maantien viereltä, kertoo Lintutarhan hoitaja Olli Vuori.

– Kuningaskalastaja löytyi maantieltä keskiviikkona, joten ilmeisesti se on törmännyt autoon. Se oli aluksi hoidettavana Lohjan lintuhoitolassa Ari Nordströmin luona, mutta lintu vaati paljon hoitoa, joten se siirrettiin Heinolaan, missä sen on mahdollista saada ympärivuorokautista hoitoa, Vuori sanoo.

Lintu on loukannut oikean siiven. Vuoren mukaan siipi roikkuu, eikä lintu sen takia mene veteen saalistamaan. Häkissään sillä on Vuoren mukaan useita vesiastioita, jotta kaloja syövä värikäs lintu saalistaisi. 

– Näyttää olevan kivuliasta, kun ei mene veteen. Tämä on vakava paikka linnulle, etenkin kuningaskalastajalle, joka saalistaa vedessä. Nyt olemme pakkoruokkineet lintua, mutta onneksi se syö hyvällä ruokahalulla pieniä kuoreita, Vuori kuvailee.

Perjantaina eläinlääkäri kuvasi linnun röntgenillä. Röntgen paljasti, että oikean siiven kyynärnivel on pois paikaltaan. Tämä huolestuttaa Heinolan Lintutarhan väkeä.

– Lastoitus on vähän hankala linnulle, koska vaarana on siipilihasten surkastuminen. Etenkin tällaisella varpusen kokoisella linnulla.

– Selvitämme heti huomenna olisiko näin lomakautena lintuihin erikoistunutta eläinlääkäriä, joka voisi kaveria auttaa, Vuori sanoo.

Kuningaskalastaja on ensimmäinen lajiaan 1960-luvulta asti toimineessa Heinolan Lintutarhassa. Vuori toivookin linnulle kaikkea parasta.

– Ainahan se on niin, että jotkut linnut toipuvat, ja jotkut eivät. Kaikki kuitenkin tehdään tämänkin linnun eteen. Jos lintu toipuu, niin palautamme sen Siuntioon, missä kuningaskalastajien on tiedetty joskus pesineenkin. Jos kuningaskalastaja ei toivu vammastaan, niin yksi mahdollisuus on, että se jää taloon.

Heinolan Lintutarha on kertonut linnun kuulumisia Facebookissa ja Olli Vuoren mukaan näin tehdään jatkossakin.

Jos linkki ei näy voit katsoa sen täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja