Venäjänkielinen perhe pelasti orvoksi jääneet linnunpoikaset: Ihastuttavalla videolla rääpäleet rääkyvät kuin viimeistä päivää

Pelastetuille linnunpoikasille maistuu ruoka puolen tunnin välein 1:06
Pelastetuille linnunpoikasille maistuu ruoka puolen tunnin välein

Pelastetuille linnunpoikasille maistuu ruoka puolen tunnin välein.

Heinolan Lintutarhassa koettiin tiistaina yllättävä hetki, kun venäjää puhuva perhe saapui mukanaan linnunpesä, jossa oli viisi poikasta. Pesä oli löytynyt 40 kilometrin päästä Heinolasta.

– Pesäpuu oli jostain syystä kaatunut ja sieltä on tämä pesä löytynyt, lintutarhan hoitaja Olli Vuori kertoo.

Koska lintujen tuojat puhuivat vain venäjää, jäi lintujen tarina hieman epäselväksi. Nyt linnunpoikaset ovat kuitenkin hyvässä hoidossa ja ruokaa menee yötä päivää.

– Lintujen ruokinta aloitettiin heti, se on aika työlästä, koska niitä ruokitaan puolen tunnin välein, Vuori kertoo.

Vapautetaan luontoon lähiviikkoina

Vuoren mukaan linnut siirretään isompaan häkkiin heti, kun ne oppivat lentämään.

– Sinne häkkiin laitetaan sitten oksia, joissa on kirvoja, jotta ne oppivat itse syömään luonnollisissa olosuhteissa.

Lintutarhan epäilys on, että poikaset ovat lajiltaan rautiaisia, koska niillä on esimerkiksi punainen kita. Tarkkaa lajinmääritystä näin aikaisessa vaiheessa on kuitenkin vaikea tehdä. Noin kahden tai kolmen viikon kuluttua linnut oppivat lentämään, jolloin ne vapautetaan luontoon, Vuori arvioi.

– Sitten alkaa operaatio, kun pitää ensin etsiä saman lajin poikasia metsästä ja vapauttaa ne muiden matkaan. Rautiaisen tunnistaa tunnistaa helposti äänestä, joten pesän löytäminen ei ole niin vaikeaa.

"Se on valitettavaa, että näin tapahtuu"

Vuoren mukaan tilanne ei ole täysin harvinainen, sillä lintutarha huolehtii kesäisin paljon linnunpoikasista, jotka ovat jääneet orvoksi syystä jos toisesta.

– Se on valitettavaa, että näitä tapahtuu. Puiden kaatamisen rauhoittaminen kesäaikaan olisi ainoa keino estää näitä, mutta raha puhuu puolestaan.

Lue myös:

    Uusimmat