Mainos

Nuolen lävistämä joutsen toipuu – "Minkälaisia ihmisiä meillä oikein on?"

Eilen nuolella ammuttu joutsen on viety toipumaan lintutarhaan Heinolaan. Nuoli saatiin poistettua linnusta eilen eläinlääkärillä, ja nyt joutsen on saanut antibiootteja Heinolan Lintutarhalla.

Vielä ei tiedetä, minkälaisia vaurioita joutsenelle tuli, sillä lintua ei eilen pystytty kuvaamaan. Joutsenelle lääkettä antanut Annikki Osonen kuitenkin kertoo, että lintu on hyvin rauhallinen ja tuntuu voivan hyvin.

– Joutseneksi ihan todella rauhallinen. Verta ei ole tullut paljoa, nuoli on saatu niin siististi pois. On se niin kaunis lintu, että on harmin paikka, että tällaista tehdään, Osonen sanoo MTV Uutisille.

Joutsen saa nyt toipua rauhassa lintutarhalla ainakin kymmenen päivän antibioottikuurin ajan. Sen jälkeen katsotaan, mikä linnun vointi on.

Ensimmäinen yö oli ratkaiseva

Joutsen saatiin eilen illalla kiinni Lahden Niemen satamasta. Sitä oli ammuttu nuolella niin, että nuoli lävisti linnun kokonaan. Nuoli ei ollut metsästysnuoli, vaan tylppäpäinen, jolloin sen sai vedettyä suhteellisen helposti pois linnusta.

– Tärkeintä on, että se on hengissä. Ensimmäinen yö on aina ratkaiseva, että kuoleeko lintu esimerkiksi verenhukkaan, sanoo lintutarhan hoitaja Olli Vuori.

Sataman sulaan paikkaan jäi joutsenpariskunnan toinen puolisko, josta ihmiset ovat nyt huolissaan. Vuorenkin puhelin on piipannut jatkuvasti.

– Sillä ei ole siellä mitään hätää yksinään, viedään tämä toinen lintu takaisin, kunhan se kuntoutuu.

Vuori kertoo, että nyt yksin odottelemaan jäänyt joutsen on puolestaan ollut heillä hoidossa yhden talven nälkiintymisen takia.

– Ja ihan hyvin se (nyt ammuttu joutsen) silloin siellä pärjäili yksin.

Poliisi tutkii asiaa eläinsuojelurikoksena.

– Minkälaisia ihmisiä meillä on? Se on kesy lintu, tulee lähelle pullapalaa antaessa, eihän siinä toteudu edes metsästysvietti, Vuori vielä ihmettelee tekoa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja