Varpu Hintsasen edesmennyt tytär pelasti tavallaan Sami Hintsasen hengen: "Laitoin yksityiselämäni kuntoon"

Sami Hintsanen muistelee vuosia ennen raitistumistaan 2:30
Katso videolta, miten Sami Hintsanen muistelee vuosia ennen raitistumistaan.

Varpu Hintsasen edesmennyt Senja-tytär oli viimeinen sysäys muusikko Sami Hintsaselle laittaa oma elämä kuntoon ja lopettaa päihteidenkäyttö. 

Muusikko Sami Hintsanen, 52, lopetti päihteidenkäytön kahdeksan vuotta sitten. 

– Alkoholi on kovaa lääkettä, jos sen kanssa ei pärjää. Oli montakin hetkeä, kun olin lopettamassa, mutta päätöksenteko vaati oikeat olosuhteet toteutuakseen. Ne olivat hurjia vuosia: rahaa tuli paljon, mutta sitä meni vielä enemmän, Sami muisteli Huomenta Suomessa 21. huhtikuuta.

Noihin aikoihin Sami rakastui nykyiseen vaimoona Varpu Hintsaseen, 44. Ensimmäistä kertaa he tapasivat kuitenkin jo vuonna 2002.

– Kohtasimme vuosien jälkeen Tampereen Sokoksen hississä. Se oli sellainen hetki, että molemmat törmäilivät naulakoihin astuttuaan hissistä pois. Muutama päivä sen jälkeen lähetin hänelle Messengerissä seitsemän hymiötä. Kirjoitin kilometrin mittaisia viestejä, mutta pyyhin ne kaikki pois. Sitten lähetin hymiöt, ja siitä alkoi yhdessäolomme, Sami kertoi. 

Sami kokee, että Varpu tuli hänen elämäänsä täydellisellä hetkellä. Varpu on pohjakoulutukseltaan psykiatrinen sairaanhoitaja, joten hän osasi puhua Samille oikeita asioita. 

– En tiedä, missä olisin ilman häntä. Sitten tietysti hänen tyttärensä Senjan tarina oli voimakas ärsyke laittaa oma elämä kuntoon. 

Varpun tytär Senja kuoli vuonna 2019 sairastettuaan puolet elämästään syöpää nimeltään neuroblastooma. 

– Se on valitettavasti yksi pahimmista. Se on tietysti hirvittävä tragedia, mutta sanoin Senjan muistotilaisuudessa, että tavallaan hän pelasti minun henkeni. Siinä hetkessä, kun Senja sairastui, niin laitoin yksityiselämäni kuntoon ja keskityin olemaan Varpun ja Senjan tukena. Kaikessa kauheudessaan sillä on minulle valtava positiivinen merkitys, Sami kertoi. 

Katso jutun alussa olevalta videolta, miten Sami Hintsanen muistelee vuosia ennen raitistumistaan.

Katso alla olevalta videolta, minkä parissa Sami Hintsasen perheen kesä kuluu.

Hintsasen perheen kesä kuluu teatterin parissa 7:54
Sami Hintsanen viettää kesän töiden parissa, mutta toisaalta se tuntuu kuin lomalta.

Lue myös:

    Uusimmat