Mainos

Sarjakuristaja vapaalla jalalla – IS: Epäillään rapistelleen 17-vuotiaan ihastuksen oven takana

Sarjakuristajana tunnettua Michael Maria Penttilää epäillään törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Ilta-Sanomat kertoo miehen piinanneen helsinkiläisperheen 17-vuotiasta tytärtä karmealla tavalla.

Tapaus sai alkunsa pari kuukautta sitten, kun Itä-Helsingissä asuvan perheen tytär havahtui minuutteja jatkuneeseen rapinaan ovella. Yksin kotona ollut teini ajatteli isänsä unohtaneen jotain lähtiessään, mutta järkyttyi kurkattuaan ovisilmästä rappukäytävään.

Tytär ehti nähdä vilauksen oven toisella puolella hääräilleestä miehestä, joka peitti ovisilmän mustiin nahkahanskoihin verhotuilla käsillään, Ilta-Sanomat kertoo.

"Rakkauskirjeen" kirjoittaja järkytti 

Lehden mukaan perhe unohti asian, mutta pääsiäislauantaina perheen postiluukusta kolahti A5-vihkon sivulle pölkkykirjaimin rustattu "rakkauskirje". Siinä kirjoittaja kertoi nähneensä perheen tyttären muutamaan kertaan ja haluavansa tavata tämän.

Kirjeen oli allekirjoittanut mies nimeltään Michael, Ilta-Sanomat kertoo. Perheen tytär haki nimen ja numeron perusteella tietoa netistä ja järkyttyi. Tyttären mieleen nousi myös välikohtaus ovella.

Perheen isä sopi tapaamisen miehen kanssa ja kielsi tätä lähestymästä tytärtään. Mies väitti erehtyneensä ja luulleensa, että rapussa asui 29-vuotias nainen. Perhe otti miehen vakuutteluista huolimatta yhteyttä viranomaisiin. Kun kävi ilmi, kuka perheen tytärtä oli lähestynyt, Penttilä käytiin ottamassa kiinni, Ilta-Sanomat kertoo.

Poliisi jätti oikeudelle vangitsemisvaatimuksen törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelun perusteella. Penttilä pääsi viime torstaina vapaaksi odottamaan tapauksen esitutkinnan valmistumista.

Sarjakuristajana julkisuudessa tunnettu Penttilä on surmannut ja yrittänyt surmata useita naisia kuristamalla. Hänet on tuomittu kolmesta henkirikoksesta ja useista tapon yrityksestä.

Lue lisää Ilta-Sanomista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.