Mainos

Varo! Nämä julkkikset tuottavat vaarallisimmat hakutulokset

Yhdennessätoista vuosittaisessa Vaarallisimmat julkkikset -listauksessaan virusten ja haittaohjelmien torjuntaan keskittynyt McAfee nimeää julkisuuden henkilöt, joiden nimillä saatuihin hakutuloksiin kannattaa suhtautua erityisen varoen.

Vuonna 2017 vaarallisinta nimeä kantava julkkis on kanadalaispoppari Avril Lavigne. McAfeen mukaan syitä tälle on muutamia: Lavigne on salaliittoteoreetikkojen mukaan kuollut ja korvattu kaksoisolennolla. Tätä teoriaa vähemmän kummastuttavaa on, että salaliittoteoriat johdattelevat nettikansaa epäluotettaville ja huonomaineisille sivustoille. Lisäksi Lavigne kertoi viime vuoden lopulla julkaisevansa uutta musiikkia ennen vuoden 2017 loppua. Uutuuskappaleita janoavat fanit ovat otollisia kohteita kyberrikollisille. Kaikista vaarallisin hakusanayhdistelmä onkin "Avril Lavigne + free mp3". 

Vaarallisimmat julkkikset 2017

1. Avril Lavigne

2. Bruno Mars

3. Carly Rae Jepsen

4. Zayn Malik

5. Celine Dion

6. Calvin Harris

7. Justin Bieber

8. Diddy

9. Katy Perry

10. Beyoncé

Avril Lavignen jälkeen lista jatkuu yhdeksällä muulla muusikolla. Tälle on järkeenkäypä syy: kyberrikolliset tietävät useiden potentiaalisten uhriensa haluavan ladata ilmaista sisältöä, kuten musiikkia ja videoita. Etsiessään ilmaista musiikkia ”free mp3” -hakusanoilla, selaimen käyttäjän hakutuloksista jopa 40 prosenttia on korkean riskin sivustoja. ”Free torrent” tuotti tulokseksi arviolta 36 prosenttia ja ”free mp4” 24 prosenttia riskituloksia. Ilmaista musiikkia hamuavat surffailijat ajautuvat herkästi sivustoille, jotka on suunniteltu lataamaan haittaohjelman vierailijan koneelle.

Haittaohjelmia vältelläkseen onkin syytä odottaa artistien uuden musiikin virallista julkaisemista sen sijaan, että vierailisi kolmansien osapuolien ylläpitämillä sivustoilla. Jos nettisivu ei vaikuta sataprosenttisen luotettavalta, käynti kannattaa jättää väliin. Verkossa surffatessaan on syytä pitää myös virussuojaus päällä oli tarkoitus vierailla epämääräisillä sivustoilla tai ei.

Lähde: McAfee

***


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja