Mainos

Identiteettivarkauden uhri vinkkaa: Älä tee näitä yleisiä virheitä!

Identiteetin varastaminen on kenties helpompaa kuin koskaan: kuka vain voi helposti selvittää asuinpaikkamme, työpaikkamme ja läheistemme nimet muutamalla klikkauksella.

Identiteettivarkauden uhriksi joutunut walesilainen koomikko Bennett Arron jakoi omat vinkkinsä, kuinka varkaudelta voi suojautua. Identiteettivarkauden jäljiltä Arronille jäi päätä huimaavat velat, joita häneltä penäsivät puhelinyhtiöt, pankit ja tavaratalot.

Älä siis tee näitä yleisiä virheitä:

1. Revi arkaluontoiset lomakkeet

Dokumentissaan How To Steal An Identity Arron näyttää, kuinka helposti roskiksesta kaivetun tiliotteen avulla pystyy kirjautumaan toisen tilille. Tästä syystä Arron ohjeistaa aina repimään arkaluontoiset lomakkeet ennen roskakoriin heittämisestä.

2. Älä klikkaa epäilyttäviä linkkejä!

Jokainen on joskus saanut sähköpostiinsa roskapostia, joiden sisältämiä houkuttelevia tarjouksia tai ilmoituksia suurten arpavoittojen lunastamisesta yhä edelleen moni menee innoissaan klikkaamaan. Näin käy, vaikka kaikki varoitusmerkit ovat ilmassa.

3. Mikä salasana on käytössäsi?

Kaikkein yleisin pin-koodi on 1234. Olethan vaihtanut oletussalasanan johonkin muuhun? Mitä monipuolisemmin eri merkkejä salasanasi sisältää, sitä turvallisempana sitä pidetään. Älä myöskään tee sitä virhettä, että hyödyntäisit samaa salasanaa eri sivustoilla ja palveluissa.

4. Huolehdi tietoturvasta

Kaikki laitteet kannattaa suojata asianmukaisesti virustorjuntaohjelmilla. Ohjelmat, joita myös päivitetään tiheästi, pystyvät yleensä tunnistamaan uusimmatkin virusepidemiat ennen kuin ne ehtivät tehdä tuhoa laitteelle.

5. Mitä jaat, mistä tykkäät ja ketä tökkäät?

Sosiaalisessa mediassa kiertää jatkuvasti huijaussivustojen arvontoja ja linkkejä, joita klikkaamalla voi asentaa vaikkapa haittaohjelman laitteelleen. Vastaavasti somettajan kannattaa olla tarkkana siinä, mitä itsestään laittaa sosiaaliseen mediaan. Tarkista yksityisyysasetuksesi ja katso, mitä tietoja näytät julkisesti kaikille. Olisiko aika tehdä muutoksia asetuksiin?


Lähde: News Locker

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.