Nyt on julma kiristysviesti! Hakkerilla voi olla salasanasi, mutta uhkaus sinusta kuvatusta salavideosta ei ole aito

1:49

Hakkerit ryhtyvät koko ajan kekseliäämmiksi ja kekseliäämmiksi onnistuakseen huijaamaan ihmisiä. Nyt maailmalla leviää esimerkiksi kiristysviesti, joka saattaa vaikuttaa aidolta, sillä hakkeri voi tietää salasanasi.

VIDEO: Varo! Kodin nettiin kytketyt laitteet voivat muodostaa tietoturvariskin.

Häijyssä kiristysviestissä pyritään säikäyttämään ihminen, joka on vieraillut pornosivustoilla. Kiristysviestistä uutisoi Bleeping Computer, Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Hakkeri väittää viestissä, että tällä on vastaanottajan salasana ja hänen tietokoneelleen on asennettu haittaohjelma tämän vierailtua aikuisviihdesivustoilla.

Tätä kautta hakkeri kertoo päässeensä käsiksi tietokoneen ruutuun ja webkameraan, ja kuvanneensa vastaanottajaa.

Hakkeri väittää varastaneensa myös vastaanottajan yhteystiedot Facebookista, sähköpostista ja Facebook Messengeristä. "Pitääkseen salaisuuden" eli jotta hakkeri ei levitä videota, hän pyytää vastaanottajaa siirtämään 2 900 dollarin edestä bitcoineja tämän tilille.

Viestin sisältö täysin valetta

Viestissä hakkerin kirjoittama salasana voi olla aivan oikein, mutta hänellä ei todellisuudessa kuitenkaan ole videomateriaalia viestin saajasta eikä tietokoneelle ole asennettu haittaohjelmaa.

Salsana on mitä ilmeisimmin peräisin jostakin internetin tietovuodosta.

Viestin sisältö on täysin valetta, joten sen saadessaan ei tarvitse Bleeping Computerin mukaan olla huolissaan. Jos viestissä mainittu salasana on kuitenkin käytössä, on se syytä vaihtaa uuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja