Mainos

Varkaat iskivät Valtteri Bottaksen lapsuuden kotiradalle Lahdessa – kolme karting-autoa kateissa

Lahtelaiselta Pippon moottoriradalta varastettiin eilisillan tai viime yön aikana kolme karting-autoa. Radalla on aloittanut uransa formulatähti Valtteri Bottas. Hän on nykyäänkin jäsenenä Lahden FK-kerhossa, joka omistaa varastetut autot.

Varkaat murtautuivat illalla tai yöllä kahteen konttiin, joissa seuran autoja säilytetään. Rikos tapahtui eilisen iltakuuden jälkeen ja se havaittiin tänä aamuna noin yhdeksältä. 

Normaalisti radalla on työntekijöitä iltakahdeksaan asti, mutta eilen vesisade haittasi ajoharrastusta, ja viimeiset työntekijät poistuivat radalta jo iltakuudelta.

Tänä aamuna yhdeksän aikaan radalle tulleet työntekijät havaitsivat viiden auton olevan poissa säilytyskonteista. Kateissa oli kolme isoa ja kaksi pientä karting-autoa. Toinen pienistä autoista on Bottaksen lahjoitus seuralle.

Asiasta on tehty rikosilmoitus poliisille, joka kävi paikalla tekemässä tutkintaa.

Poliisi löysi Bottaksen lahjoittaman auton läheisestä ojasta heinällä peitettynä, Myös toinen pieni auto löytyi lähistöltä,  mutta kolme isompaa autoa on yhä kateissa. Kateissa olevat autot ovat Energy Kinetic -merkkisiä.

Autot kaksimetrisen aidan yli

Rata on aidattu ja sen portti on öisin lukossa. Aamulla töihin tulleet työntekijät eivät havainneet murtojälkiä portissa.

Radalle onkin nähtävästi tultu kaksimetrisen aidan yli. Myös varastetut autot on nostettu aidan yli. Varkaita on nostourakan takia täytynyt olla useita, ehkä kolme tai neljä.

– He eivät todennäköisesti ole mitään ihan heiveröisiä varkaita, sillä yksi auto painaa lähes sata kiloa, sanoo Lahden FK-kerhon puheenjohtaja Risto Salonen.

Varkaille kelvanneet autot on luultavasti lastattu kuljetusautoon aidan lähellä.

Silminnäkijähavainnoista ei toistaiseksi ole tietoa. Radalla on myös valvontakamera, mutta varkaat kuljettivat autot aidan yli kohdasta, jota kamera ei tavoita.

Ei markkinoita Suomessa

Salonen arvelee, että varastetut autot ovat matkalla tai jo viety ulkomaille. Kotimaassa niiden myyminen olisi hänen mukaansa käytännössä mahdotonta.

– Jos autot täällä Suomessa yrittää myydä, siitä jää sadan prosentin todennäköisyydellä kiinni. Piirit ovat niin pienet ja kaikki tuntevat kaikki.

Asiasta on ilmoitettu myös tullille ja rajavartiolaitokselle. Salonen tosin pelkää, että autot ovat jo ulkomailla.

– Jos varkaat ovat puolenyön aikaan lähteneet, heillä on ollut noin yhdeksän tuntia aikaa viedä autot rajan yli, Salonen miettii. 

Salonen arvelee myös, että varkailla on saattanut olla etukäteistietoa radasta, sillä he osasivat murtautua vain sellaisiin kontteihin, joissa autoja säilytettiin. Tyhjiin kontteihin ei ollut koskettu.

Suuri isku kerholle

Varkaudella on suuri taloudellinen merkitys Lahden FK-kerholle, sillä seura hankkii tulonsa vuokraamalla karting-autoja vierailijoille.

Seuralle jäi jäljelle vielä viisi isoa karting-autoa, mutta kolmen puuttuminen haittaa seuran mahdollisuuksia tarjota ryhmätapahtumia.

– Nyt kun vain viisi autoa on jäljellä, emme kovin kummoisia ryhmätapahtumia pysty järjestämään, Salonen harmittelee. 

Autojen vuokraamisesta saadut tulot seura käyttää nuorten karting-harrastuksen tukemiseen ja radan ylläpitoon.

Rata on varkaudesta huolimatta auki normaalisti ja Lahden FK-kerhon toiminta jatkuu vuokra-ajotoiminnan pienenemistä lukuun ottamatta tavalliseen tapaan. Salosen mukaan suurin osa radalla ajavista ajaa siellä itse omistamillaan autoilla.

Bottas on pahoillaan

Lahden FK-kerho on ollut yhteydessä varkauden tiimoilta Valtteri Bottakseen Twitterin välityksellä.

– Hän vastasi viestiin ja sanoi olevansa hyvin pahoillaan, että lasten harrastusvälineitä varastetaan, Salonen kertoo.

Valtteri Bottas pitää yhä hallussaan kahta eri rataennätystä nuoruutensa kotiradalla. Rata valmistui vuonna 1980 ja se rakennettiin pääasiassa talkoovoimin.

Pippon moottorirata on tällä hetkellä sulkemisuhan alla kehätien liittymähankkeen takia.

Poliisi kaipaa vihjeitä tapahtuma-aikaan alueella liikkuneista henkilöistä ja autoista. Hämeen poliisin vihjenumero on 0295 414 222. Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.