Mainos

Varastetun polkupyörän ostaja voi itsekin päätyä syytetyn penkille – kuuman maastopyörän hankkinut espoolaismies pääsi pälkähästä

1:23

Vuonna 1973 syntynyttä miestä syytettiin viime viikolla Espoon käräjäoikeudessa kätkemisrikoksesta. Mies oli ostanut toiselta mieheltä varastetun maastopyörän.

Polkupyörä on yleinen omaisuusrikoksen kohde. Videolla brittiläinen pitkäkynsi epäonnistuu nolosti pyörävarkaudessa.

Pyörä oli takavarikoitu miehen hallusta. Syyttäjä katsoi, että miehellä oli syytä epäillä, että hänen hankkimansa pyörä oli hankittu varkaudella. Kyseessä olisi siis ollut tuottamuksellinen teko.

Mies itse kertoi, ettei hänellä ollut syytä epäillä pyörää varastetuksi. Hän oli ostanut sen tutultaan, ja oli kertomansa mukaan maksanut siitä "monta sataa euroa".

Oikeuden näkemys oli, ettei syyttäjällä ollut esittää erityistä näyttöä väitteilleen.

– Mieheltä ei kuitenkaan ole esitutkinnassa selvitetty tarkemmin sitä hintaa, millä hän oli pyörän ostanut, taikka muutoinkaan pyritty selvittämään ostotilannetta, siihen liittyneitä olosuhteita tai käytyjä keskusteluja, tuomiossa kerrottiin.

Oikeuden mukaan esitutkinnassa ei ollut syitä katsoa, että miehellä olisi ollut syytä epäillä pyörän alkuperää rikolliseksi. Syytteet hylättiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.